donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
5
(1)

Opnieuw verzoek raadsman ex-Governor afgewezen

lees ook ...

President Santokhi houdt ternauwernood staking tegen –...

- President Chan Santokhi houdt ternauwernood staking van vakbonden tegen - noodlokalen voor scholieren die geen plek kunnen vinden op de muloscholen. - Het Klein Journalisten Dictee, met Irwin Wist...

Het verhoor van Robert van Trikt heeft gisteren ruim 4.5 uur lang geduurd. Zijn medeverdachte en zakenpartner Ashween Agnoe kwam niet veel aan bod. Rechter Maytrie Kuldipsing zei dat zijn verhoor nog zal volgen. Men heeft zich gisteren geconcentreerd op de Centrale Bank van Suriname. De ex- Governor is geconfronteerd met getuigenverklaringen.

De ex-Governor meent dat hij rechtmatig heeft gehandeld. Ex- minister Hoefdraad was van zijn handelingen op de hoogte. Zijn raadsman Irvin Kanhai heeft voice-berichten van Hoefdraad op de zitting laten horen. Hoefdraad heeft Van Trikt meegedeeld dat de CBvS het voortouw moest nemen in projecten.

Directieleden ontkennen het op de hoogte zijn van bepaalde transacties. Volgens Van Trikt zijn er wel e-mail bewijzen, dat zij wel op de hoogte waren van de contracten. Zij hebben zelfs getekend op bepaalde exemplaren. Hieronder vallen ook contracten, die getekend zijn met Hans Buysse, managing partner van het Belgisch bedrijf Clairfield Belgium N.V.

Op 30 maart wordt de zitting vervolgd. Opnieuw is het verzoek tot voorlopige in vrijheidstelling afgewezen van beide verdachten

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpnieuw verzoek raadsman ex-Governor afgewezen