zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Opnieuw smokkelaars aangehouden

lees ook ...

Kinderen bidden tijdens Gebedsdag

Honderden kinderen hebben deelgenomen aan de 11e Nationale Gebedsdag voor Kinderen, in gemeente Gods Rainville. Stichting Weid Mijn Lammeren organiseert al vanaf 2012 deze dag tussen Pasen en Pinkster...

Donderdag jongstleden heeft het Regio Bijstandsteam West (RBTW) tijdens een surveillance zes verdachten aangehouden bij de Clarasluis te Nickerie, die verdacht worden van overtreding van de jachtwet, de wet tegengaan smokkelen, en de wet Economische Delicten. Een gezin met minderjarige kinderen is betrokken.

Onder de verdachten bevinden zich een vrouw en twee minderjarige kinderen. Zij vielen op door de grote snelheid, waarmee zij zich in een Noahbusje en een personenauto verplaatsten over H.D. Soekhoeweg richting Clarasluis. Toen werd de achtervolging met tact ingezet.

Ter hoogte van de Clarasluis overhandigde, een man bekend als Pee een zak met inhoud aan de wachter van de sluis, die deze laadde in een aangemeerd boot.  Twee andere mannen waren ook druk bezig zakken vanuit het busje te halen, om die in de boot in te laden.

Toen duidelijk werd dat de politie hen in de gaten had, probeerde men weg te komen. Dit is de motorist wel gelukt. Hij kon in zijn boot springen en wegvaren. Bij controle bleken er in het busje zestien zakken rambutan, een zak met twee bevroren leguanen en 52 bevroren leguanen eieren aanwezig te zijn. In de personenauto zaten de vrouw van de gevluchte motorist met haar twee minderjarige kinderen. Het vermoeden bestaat dat men dit alles wilde smokkelen naar Guyana.

Het smokkelwaar en de voertuigen zijn in beslag genomen, terwijl de verdachten ter voorgeleiding zijn overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden zij heengezonden. De motorist is voortvluchtig.

Bron: de Ware Tijd

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpnieuw smokkelaars aangehouden