zaterdag 20 april 2024
31 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(1)

Opluchting bij journalisten na veroordeling lijfwachten vicepresident

lees ook ...

Looppad voor verkeersveiligheid Domburg

Op maandag 15 april jongstleden werd een aanvang gemaakt met de aanleg van een looppad te Domburg.  Dit moet de leefomgeving meer veiligheid bieden, naast verkeersveiligheid. Het project beoogt een lo...

De lijfwachten van de vicepresident Ronnie Brunswijk die journalist Jason Pinas mishandelden, zijn op 12 juli veroordeeld tot drie maanden voorwaardelijke straf, een proeftijd van drie jaren en een schadevergoeding van SRD. 28.000,-.  Alle beschuldigingen aan het adres van Pinas zijn ontzenuwd. De Vereniging van Surinaamse Journalisten vindt de dag van de veroordeling belangrijk voor de journalistiek in Suriname.

Deze drie lijfwachten hebben nu een veroordeling op hun naam. Het is gebleken dat de journalist nooit een poging heeft gedaan om in de auto van de vicepresident te gaan. Dit is aangetoond door de beelden die tijdens de zitting is vertoond, terwijl de vicepresident eerder beweerde dat dit wel het geval was.

Dit is volgens de voorzitter Vishomanie Thomas van de vereniging een signaal naar zij die mediawerkers willen beperken in de uitoefening van hun taak. De daders moesten in de rechtzaal, hun verontschuldiging aanbieden aan Jason Pinas. Dit deden zij.

Twee van de verdachten waren in de zaal, maar “Kofi” was afwezig.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpluchting bij journalisten na veroordeling lijfwachten vicepresident