donderdag 21 september 2023
32.9 C
Paramaribo
15.2 C
Amsterdam
0
(0)

VP lost problemen Kwamalasamutu op na protestactie

lees ook ...

Groengelakte aluminium boot gestolen uit kanaal

De 64-jarige M.H. deed op woensdag 13 september 2023 aangifte op het politiebureau leiding 9a van diefstal van zijn boot, op zijn woonadres aan de Commissaris Weythingweg in het ressort Leiding. In...

VicePresident(VP) Ronnie Brunswijk is enkele dagen geleden naar het Inheemse dorp Kwamalasemutu geweest in verband met de protestactie die daar zou zijn gehouden. Districtscommissaris (DC) van Sipaliwini, Merilu Sapa, rapporteerde aan de bewindsman dat de dorpsbewoners ontevreden zijn over het niet nakomen van beloften gedaan door de regering.

De VP heeft na de verkregen informatie direct aandacht geschonken aan deze problematiek. Hij voerde op woensdag 07 en donderdag 08 juni jongstleden gesprekken met de plaatselijke gemeenschap. De bewindsman verontschuldigde zich voor het niet direct nakomen van de gemaakte afspraken, namelijk, het beschikbaar maken van 1×24 uur elektriciteit,  goede drinkwatervoorziening, optimale lijnvluchten en onderwijs.

Door interventie van de VP is de Algemeen Kinderbijslag (AKB) op donderdag 08 juni uitbetaald. Ook zijn er levensmiddelen voor het verstrekken van pakketten aangeleverd. Op de lagere school te Kwamalasamutu zal een voedingsproject worden uitgevoerd op kosten van de VP. Dit houdt in dat leerlingen en leerkrachten van brood en een warme maaltijd worden voorzien, tot het eind van het schooljaar 2022-2023.

DC Sapa zei dat de gemeenschap van Kwamalasamutu tevreden is over het  het handelen van de VP.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVP lost problemen Kwamalasamutu op na protestactie