Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Oplevering opnieuw geasfalteerde Zwartenhovenbrugstraat in Suriname nabij

Geplaatst

op

Zwartenhovenbrugstraat. Foto Nii

Wie de Zwartenhovenbrugstraat in de binnenstad van Suriname kent, weet dat die belangrijke verbindingsweg er niet fraai uitzag. Er ontstonden regelmatig files door het gedeeltelijke slechte wegdek. Bij zware neerslag liep een deel van deze straat ook onder water. In de afgelopen periode is er hard aan gewerkt om dit wegdek van een nieuwe asfaltlaag te voorzien.

Ook de riolering is vernieuwd. De aannemer Baitali heeft vorige week een aanvang gemaakt met het aanbrengen van de toplaag. Dit zal in vier fases geschieden, waarbij steeds een weggedeelte zal worden afgesloten voor het verkeer. Hierna zal de wegbelijning plaatsvinden. Na deze werkzaamheden wordt overgegaan tot de oplevering. Angelito del Castilho, projectmanager van het aannemingsbedrijf zegt dat de aannemer twee weken was gestopt met werken uit gezondheidsoverwegingen vanwege COVID-19. Het aanbrengen van de toplaag zal volgende week donderdag en vrijdag worden afgerond en wel tot het kruispunt met de dokter Sophie Redmondstraat.

Daarna volgt de belijning, legt hij verder uit. De start daarvan is gepland voor de tweede week van mei. Het ontwerp is reeds goedgekeurd door de opdrachtgever. Nu wordt gewacht op het afronden van de asfalteringswerkzaamheden, zodat premarkering kan geschieden. Na de premarkering volgt het aanbrengen van de thermoplastische wegmarkering. Del Castilho benadrukt dat over niet al te lange tijd er sprake is van een compleet gerenoveerde Zwartenhovenbrugstraat. “Maar dat betekent nog niet dat die een racebaan is,” zegt hij.

De projectmanager roept de samenleving op om zich te houden aan de veiligheidsvoorschriften. Er zijn volgens hem maximale snelheden aangegeven. Del Castilho: “Er wordt niets aan het toeval overgelaten om het overzichtelijk en duidelijk te maken voor de weggebruiker waar hij moet staan op de rijbaan.” De samenleving wordt opgeroepen te genieten van de parkeergelegenheden en deze op een correcte wijze te gebruiken.

Culturu.com

3 Reacties

3
Reageer op dit artikel

1000
sasaredjo

Ja goed zo ben blij wij gaan vooruit

Suniel

Eindelijk. Verkiezingstijd. Verrast ons. Wat is het volgende voor 25 mei?

Olga

Vanaf Bouterse er is zijn we vooruit gegaan de mensen weten dat en daarom houd de bevolking van bouterse. En Suriname zal zoetjes aan eruit komen. Bouterse leeft en deelt met het volk en wie dat niet ziet heeft kleppen op zijn oog. De stratenmakers zijn volop bezig . Onder deze regering NDPAdvertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen