woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Oplevering LVV laboratorium in 2023; belangrijke stap verhogen export

lees ook ...

Weersverwachting voor Suriname: regenbuien en onweer

De Meteorologische Dienst Suriname voorspelt voor vanavond en vannacht lokaal periodes met lichte tot matige regenbuien. Er is ook kans op onweer, vooral in het binnenland. Voor vandaag worden voornam...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), heeft donderdag een contract getekend met Bouwbedrijf Alvera NV voor de uitvoering van civiele werken en met de NV Beta Group voor het verrichten van de elektrische en sanitaire werken van het Laboratoriumcomplex. De technische supervisie ligt in handen van Architectural and Civil Engineering Consultancy (ACE). De totale waarde van de twee contracten om de infrastructuur te voltooien wordt geschat op SRD 18,6 miljoen.

Dit laboratorium zal betrouwbare testresultaten opleveren voor dierlijke en plantaardige producten. De bedoeling is dat importeurs en exporteurs toegang hebben tot deze diensten om de voedselwaardigheid van hun producten te valideren. De voltooiing van het laboratorium is een belangrijke stap voor het verbeteren van de voedselveiligheid en verhoging van de exportmogelijkheden voor Surinaamse landbouwproducten.

“Wij moeten ons vooral op onze lokale consumptie focussen. Met de operationalisering van het laboratorium in het begin van het komend jaar, wordt er betrouwbaardere voedselveiligheid geboden,” stelt minister Sewdien. Deze activiteit is een van de mijlpaalactiviteiten voor het Agriculture Competitiveness-project SU 10-20, gefinancierd door een lening tussen de regering van Suriname en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB).

De infrastructuur van twee andere laboratoria zullen naar verwachting worden hersteld via het Agriculture Competitiveness Project, te weten het Plantgezondheidslaboratorium aan de Kankantriestraat; gefinancierd door IDB-lening en het Clusterlaboratorium bij LVV, gefinancierd via de subsidiefaciliteit van de Europese Unie.

Het doel van het Agriculture Competitiveness-project SU 10-20 is bij te dragen tot het vergroten van het concurrentievermogen van de landbouwsector door de verbetering van de diergezondheid, de gezondheid van planten, de voedselveiligheid en landbouwonderzoek en diensten voor technologieoverdracht. Het programma wordt volledig gefinancierd voor een bedrag van 17,5 miljoen US-dollar, door de IDB.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOplevering LVV laboratorium in 2023; belangrijke stap verhogen export