zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Opleidingsinstituut Unasat is compleet vernieuwd

lees ook ...

Acting President Ronnie Brunswijk in Kwamalasamutu  

Currently in Kwamalasamutu village for a visit with the local populace is acting president Ronnie Brunswijk. Jimmy Toeroemang, the granman of Tareno, raised the issue of the quality of life in the nei...

Het hbo opleidingsinstituut University of Applied Sciences and Technology Suriname (Unasat) heeft woensdag een nieuw  en ruimer gebouw geopend. Het gebouw werd geopend door Gracia Valies-Ormskirk, directeur Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. “Het is een mijlpaal die bereikt is door samenwerken en geloof. Kader hoeven we niet meer uit het buitenland te halen, maar kunnen we uit eigen land inzetten,” zei de directeur bij de opening van het gebouw.

De Stichting Unasat  is vanaf  2010 bezig met het genereren van kader  ter ondersteuning van de ontwikkeling van Suriname. Het succes hiervan is aangetoond door de grote groei. Men was genoodzaakt na korte tijd het Natin-complex, waar men startte te vervangen. Het nieuw gebouw aan de Hindilaan is voor de helft uit eigen middelen betaald, om het steeds groter aantal studenten te kunnen opvangen.

Het nieuw gebouw is het resultaat van samenwerking tussen de Anton de Kom Universiteit van Suriname, de Hogeschool van Amsterdam en het Domein Economie en Management IDPM.

“Ik vind het geweldig dat we nu een eigen gebouw hebben.  Ik heb de groei gezien. Er kwamen steeds meer studenten bij. Nu hebben we veel meer ruimte.” Zo uitte vierdejaarsstudent Communicatiemanagement Shannon van Zichem haar blijdschap.

De vernieuwing betreft niet alleen het gebouw, maar ook meer studierichtingen  en een goede internetverbinding die nodig is voor afstandsonderwijs vanuit binnen- en buitenland maakt directeur Trevo-Lynn Feurich duidelijk. Zij ziet het instituut niet als concurrent van de rest van de opleidingsinstituten in het land, maar wil juist samenwerken.

Verder zei Feurich over de Missie en Visie:  “We zijn een pionier in competentiegericht onderwijs in Suriname en de regio. We werken aan de competenties, de vaardigheden van de studenten en zetten deze zo praktisch mogelijk in”.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpleidingsinstituut Unasat is compleet vernieuwd