zaterdag 25 mei 2024
33 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Opleidingsaanbod BiZa uitgebreid

lees ook ...

Noodweer veroorzaakt stroomstoringen in EPAR-netwerk: EBS we...

Afgelopen weekend werden er aanzienlijke stroomstoringen gemeld in het EPAR-netwerk, dat Paramaribo, Wanica, Commewijne, Para, Saramacca, delen van Brokopondo en Marowijne bedient. EBS rapporteert dat...

Minister Bronto Somohardjo heeft in het kader van decentralisatie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa) het opleidingsaanbod uitgebreid. Voor het cursusjaar 2022-2023 brengt hij de reguliere opleidingen naar Commewijne (Peperpot), Wanica (Lelydorp) en Saramacca (Groningen). De voortzetting hiervan is afhankelijk van de behoefte bij de registraties.

“Als blijkt dat er wel animo is, dan zullen de opleidingen starten”, zegt Kavitadevi Gangadin, coördinator van de afdeling Vorming en Opleiding (V&O). Gangadin legt uit dat er minimaal 15 studenten nodig zijn om een klas te vormen. Vermeldenswaard is dat de Hoger beroepsopleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement (HBO-B&O) voor het collegejaar 2022-2023 vooralsnog alleen in Paramaribo en Nickerie verzorgd zal worden.

Binnen de formele taakstelling van BiZa is de zorg voor het functioneren van het overheidsapparaat opgenomen. Het opleiden en trainen van overheidspersoneel maakt hiervan deel uit. Hiermee belast is de afdeling V&O van BiZa. Middels opleidingen en trainingen wordt gestreefd naar het bijbrengen van functionele kennis en vaardigheden en het ontwikkelen van functioneel rolgedrag om te bevorderen, dat de ambtenaar mogelijkheden leert ontdekken om effectiever bij te dragen tot de verwezenlijking van de door de overheidsdienst gestelde werkdoelen.

De onderstaande opleidingen zijn voor ambtenaren die voldoen aan de bovengenoemde minimale toelatingseisen. De cursisten van de Bevolkingsadministratie opleidingen hoeven geen geen cursusgeld te betalen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpleidingsaanbod BiZa uitgebreid