zondag 14 april 2024
24.7 C
Paramaribo
11.8 C
Amsterdam
0
(0)

Opleiding tot BAVP’er voor enkele personeelsleden OW

lees ook ...

Surinam Airways zoekt vliegtuigoplossing Paramaribo-Amsterda...

Surinam Airways staat opnieuw zonder eigen vliegtuig om vluchten tussen Paramaribo en Schiphol uit te voeren. De lease van een Airbus A340-300 is recentelijk afgelopen, en daarom wordt sinds begin apr...

Enkele personeelsleden van het ministerie van Openbare Werken (OW) volgen een opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP). Er wordt in het kader van de nieuwe organisatiestructuur bij het ministerie van OW duurzaam invulling gegeven aan de loopbaanontwikkeling van medewerkers. De opleiding is bedoeld om beter invulling te geven aan hun functie bij het uitvoeren van taken. De lessen zijn maandag begonnen.

OW-minister Riad Nurmohamed heeft de participanten extra moed ingesproken en gaf aan dat door de hoge standaarden van deze opleiding geen fouten mogen worden gemaakt in de uitvoering van taken. Elk directoraat van dit departement krijgt een politie-unit die vooralsnog de naam van ‘OW-politie’ zal dragen. Hiermee zal de controle op het veld versterkt worden.

Verder gaf de minister te kennen dat de klachten die binnenkomen enorm zijn, dus verwacht hij van de OW-politie dat zij ervoor zullen zorgen dat alles op een gelijke manier wordt bekeken. Zaken moeten op een objectieve wijze worden gecontroleerd. Het zal ook niet blijven bij de bouw- en milieupolitie.

De controle van de gehele civiele techniek komt onder de bevoegdheid van de Politie-unit van OW te vallen. Juristen hebben ondertussen de wetsartikelen geformuleerd om de taken en bevoegdheden uit te breiden die binnenkort voor goedkeuring gaat naar de regering.

Hoofdinspecteur van politie, Maureen Palmtak, die naast hoofd HRM ook coördinator is van de BAVP-opleidingen, sprak over een olievlekeffect als het gaat om de ondersteuning naar de politie toe, derhalve juicht zij zulke trainingen toe. Waar de politie niet zelf erbij kan, zullen de bevoegde mensen hun ondersteuning bieden.

Commissaris van Politie, Rishi Akkal, die ook voorzitter is van de examencommissie, gaf te kennen dat de politie constant op zoek is naar partners binnen de criminaliteitsbeheersing, maar ook binnen de andere rechtsgebieden waarbinnen handhaving moet geschieden.

Hij heeft geloof in de secure selectie van de cursisten en spreekt de hoop uit dat de cursisten na de succesvolle afronding van de opleiding, met succes verder kunnen binnen hun werkgebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpleiding tot BAVP’er voor enkele personeelsleden OW