dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Opleiding studentenbegeleiders voor begeleiding muloleerlingen

lees ook ...

DNA- voorzitter: in harmonie samenwerken aan standvastig ver...

Als voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA) memoreer ik met trotse bezorgdheid de 48ste herdenking van onze staatkundige onafhankelijkheid. De vele uitdagingen, waar we momenteel mee worden geconf...

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur maakte tijdens een persconferentie vandaag, bekend dat er begeleiders worden getraind om muloleerlingen te informeren over de verschillende studierichtingen, met name over de nieuwe Mulo-C richting. De bewindsvrouw ging hierbij in op de recente zaken rond het onderwijsgebeuren.

Naast het helpen bij het kiezen van een studierichting voor een bepaald beroep, zullen deze begeleiders, leerlingen bemoedigen zodat ze hun studie niet opgeven. Muloleerlingen in Suriname zullen, net als leerlingen elders in de Caricom, vele leerprofielen aangeboden krijgen.

Bij de overgang van de 2e naar de 3e klas van het Mulo werd aan de hand van de cijfers de verdere studierichting bepaald. Maar er zijn studenten die zich noch tot de handelsvakken, noch tot de richting van wiskunde en natuurkunde aangetrokken voelen. Met de introductie van de C-richting op het Mulo bestaat de optie voor leerlingen zich te specialiseren zowel in talen als op het gebied van Informatie- en Communicatietechnologie (ICT). De studenten zijn blij met deze nieuwe optie.

Minister Levens benadrukte dat Mulo-C een keuze is, en niet gezien moet worden als een richting waar men in valt als het niet lukt met de andere richtingen. Het gaat erom dat er meer keuzemogelijkheden worden aangeboden aan leerlingen. Er is ook een Mulo-D in voorbereiding die zich richt op het ontwikkelen van kunst en cultuur, terwijl er ook een curriculum komt voor wetenschap en technologie. Het is de bedoeling de leerlingen in een vroeg stadium te informeren in welke vakken hoog te scoren voor een bepaalde beroepskeuze.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpleiding studentenbegeleiders voor begeleiding muloleerlingen