vrijdag 29 maart 2024
28 C
Paramaribo
13.7 C
Amsterdam
0
(0)

Opkoopprijs rauwe melk met 40 procent aangepast

lees ook ...

Suriname introduceert SRD 200 en 500 biljetten voor snellere...

De Centrale Bank van Suriname (CBvS), verantwoordelijk voor de uitgifte van bankbiljetten, heeft aangekondigd dat zij de geldcirculatie in het land zal verrijken met nieuwe coupures van SRD 200 en SRD...

Het advies van de melkveesector om de opkoopprijs van rauwe melk aan te passen is opgevolgd door minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV). Het gaat om een verhoging van de prijs voor rauwe melk met 40 procent. Vanaf 25 maart is de prijs van SRD 10 naar SRD 14 aangepast.

Deze verhoging is het gevolg van stijgingen van voer prijzen en andere inputs zowel op de nationale als internationale markt. Hiermee wordt getracht om niet alleen de melkveesector lonend te houden voor de melk boeren, maar ook de productie van melk te garanderen voor de consument.

Tijdens gesprekken met Agrarisch Adviesraad Saramacca (AAR) heeft de minister duidelijk aangegeven, dat de regering van plan is om de lokale melkproductie zodanig te stimuleren dat de behoefte aan zuivel en zuivelproducten compleet gedekt kan worden door lokale productie. Momenteel is Suriname voor een groot deel afhankelijk van dure melkpoeder om haar bevolking te kunnen voorzien van voldoende melk.

In dit kader worden ook mogelijkheden bekeken om alvast 1500 melkkoeien te importeren, om zodoende in de totale melk behoefte te kunnen voorzien. Verder heeft de minister ook aangegeven de andere aandachtspunten zoals rasverbetering, kunstmatige inseminatie, beschikbaar stellen van land ten behoeve van de productie aan te pakken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpkoopprijs rauwe melk met 40 procent aangepast