donderdag 13 juni 2024
29.3 C
Paramaribo
17.1 C
Amsterdam
0
(0)

Opkomst middelbare scholen op eerste schooldag gemiddeld 70 procent

lees ook ...

Illegale Guyanese vissersboten betrapt in Surinaamse wateren...

Bij de samenvloeiing van de Suriname- en de Commewijnerivier heeft een gemengd team van de politie en de marine van het Nationaal Leger vijf Guyanese vissers aangehouden. Ook in Nickerie werden donder...

Op de eerste schooldag na de kerstvakantie, woensdag, heeft meer dan de helft van de scholieren en leraren zich  aangemeld. Hiermee geven zij gehoor aan de oproep van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) om zich normaal aan te melden. Van alle scholen is 70% van de scholieren op school verschenen. De groep aangemelde leraren was rond de 80%.

Het beroepsonderwijs meldt de hoogste opkomst van de dag. Vele van die scholen hadden een bezetting van 90%. VWO, HAVO en SMO tellen een gemiddelde leerlingenopkomst van 83%. Slechts op twee scholen was de helft van het lerarenkorps wegens ziekte afwezig.

Om de opkomst te meten, gaf het ministerie de opdracht aan de schoolleiding om de data van aanwezigheid, ziekte en verzuim te verzamelen. De informatie werd vervolgens verstuurd naar de afdeling Inspectie VOS. Deze informatie zal geanalyseerd worden om de verdere stappen te bepalen. Bovendien zal deze informatie het MinOWC ook inzicht moeten geven met betrekking tot optimale voortzetting van het onderwijs in deze Covid-situatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpkomst middelbare scholen op eerste schooldag gemiddeld 70 procent