woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
0
(0)

Opknapbeurt van 30 km wegen in Uitkijkpolder afgerond

lees ook ...

Suriname ontvangt US$ 130.000 schenking China voor rampenbeh...

Suriname heeft een schenking van US$ 130.000 ontvangen van de Volksrepubliek China. Hiervan is US$ 100.000 bestemd voor het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR), terwijl US$ 30.0...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en het districtscommissariaat Saramacca hebben recentelijk 30 kilometer aan wegen in de Uitkijkpolder opgeknapt. Ook lozingen zijn opgeruimd. De lokale landbouwers zijn tevreden met deze inspanningen, aangezien het volgens hen bewijs is van aandacht voor agrarische producenten.

Tijdens een bijeenkomst op woensdagavond in de Uitkijkpolder hebben ze hun dank uitgesproken aan LVV-minister Parmanand Sewdien, districtscommissaris Sherin Bansi-Durga en parlementariër Rajindre Debie. De bijeenkomst markeerde de voltooiing van de werkzaamheden in de Uitkijkpolder door het aannemingsbedrijf SUPRA N.V., dat het project in twee fasen heeft uitgevoerd.

In de tweede fase is 15 kilometer weg bedekt met kraskow, terwijl het aannemingsbedrijf D&D in de eerste fase eveneens 15 kilometer weg heeft gelegd met klinkzand. Het staatsbedrijf NV Suriname Zwaar Materieel (SURZWAM) had eerder twaalf houten bruggen over de lozingen volledig gerestaureerd om de uitvoering van deze werkzaamheden mogelijk te maken.

Tijdens haar toespraak benadrukte dc Bansi-Durga de tot nu toe uitgevoerde werkzaamheden in de Uitkijkpolder en de noodzaak van goed onderhouden infrastructuur in productiegebieden om de kostprijs te verlagen. Parlementariër Debie moedigde boeren aan om zich te organiseren en maximaal voordeel te halen uit de verdere ontwikkeling van de Uitkijkpolder en de agrarische sector.

De Uitkijkpolder kan dienen als een model voor het gescheiden houden van irrigatiesystemen, wat essentieel is voor de agrarische sector. Minister Sewdien erkende de uitdagingen van het herstel van de agrarische sector en benadrukte dat er bitter weinig is gedaan in productiegebieden zoals de Uitkijkpolder.

Als minister heeft hij zich toegewijd aan de ontwikkeling van deze gebieden. Hij benadrukte ook het belang van het oprichten van een waterschap voor de Uitkijkpolder, zodat boeren medeverantwoordelijk worden voor het onderhoud van de infrastructuur en niet continu op de overheid hoeven te wachten.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpknapbeurt van 30 km wegen in Uitkijkpolder afgerond