donderdag 28 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.9 C
Amsterdam
0
(0)

Opheffen van het AOW gat en meer

lees ook ...

VSB en Nederlandse ambassade overleggen over private sector ...

In een recente uitwisseling tussen de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) en vertegenwoordigers van de Nederlandse ambassade, waaronder ambassadeur Walter Oostelbos en Virendya Battja, Senior Eco...

Op woensdag 28 september 2022 heeft een delegatie van Het Overkoepelend Orgaan Bestrijding AOW-gat Surinaamse (ex-)Koninkrijksgenoten (HOOB), onder leiding van de stichtingsvoorzitter, de heer Dennis E. Belfor, een onderhoud gehad met president Chandrikapersad Santokhi.

Het onderhoud had betrekking op het AOW-gat debacle van de voormalige Surinaamse Koninkrijksgenoten van het Koninkrijk der Nederlanden, die in het voormalig Koninkrijksdeel Suriname tot en met 24 november 1975 rechtens hun wettelijke rechten hebben opgebouwd in het Koninkrijk der Nederlanden.

De delegatie van HOOB gaf uitleg over het wettelijk recht van de Surinaamse doelgroep. De Surinaamse bevolking behoorde tot 25 november 1975, evenals die in het Koninkrijksdeel Nederland en die van de overige (voormalig Antilliaanse) Koninkrijkdelen, tot de gehele bevolking van het Koninkrijk der Nederlanden.

Laurence Neede, voorzitter van HOOB Suriname, vroeg aan president Santokhi om in overleg met premier Rutte te treden over de kwestie dat ook de ex-Koninkrijksgenoten, die in Suriname wonen en degenen die nooit AOW hebben ontvangen maar rechthebbende zijn, ook daarvoor in aanmerking komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpheffen van het AOW gat en meer