zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Ophaal grof vuil Wanica aanstaande

lees ook ...

Nagedachtenis Moiwana: herdenkingsdienst voor slachtoffers

Basisgemeente A Nieuw Tilii, samen met de stichtingen Moiwana en 8 December 1982, organiseerde zondag een herdenkingsdienst in Moiwana ter nagedachtenis aan de minstens 39 personen d...

Binnenkort start er een pilotproject in het district Wanica van de ophaal van grofvuil. Dit project is geïnitieerd door het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW), omdat de burgers van Wanica het grofvuil niet adequaat kwijt kunnen, met als gevolg onhygiënische toestanden.

OGA heeft in dit kader de voorzitters van de ressortraadsleden (rr-leden) van Wanica op donderdag 13 april 2023 uitgenodigd om een gezamenlijke operatie aan te gaan. Deze samenwerking is nodig omdat de rr-leden de ressorten het best kennen. Er is afgesproken dat er middels een goede planning het grofvuil voornamelijk in het weekend (zaterdag en zondag) en op de nationale vrijedagen opgehaald zal worden.

In deze fase is de focus gelegd op grofvuil van huishoudens. Bedrijven moeten zelf hun vuil opruimen, wat ook is opgenomen in hun vergunningsvoorwaarden. Via de rr-leden zullen de mensen per wijk gemeld worden wanneer zij hun grofvuil langs de weg kunnen plaatsen om opgehaald te worden. Het gaat om grofvuil bestaande uit elektronische apparatuur, zoals ijskasten, radio’s, tv’s, gasfornuizen enzovoorts dat niet meer te gebruiken valt. Er worden geen autowrakken opgehaald.

OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh zegt daarover: “Pas wanneer een oproep is gelanceerd, dan pas moet men hun grofvuil plaatsen langs de weg. We willen geen onnodig ongerief veroorzaken. Met dit project willen we op een gestructureerde wijze een helpende hand bieden,”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOphaal grof vuil Wanica aanstaande