maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
0
(0)

Opgepast voor Cyberthreats in Suriname

lees ook ...

Regering verduidelijkt benoeming van nieuwe raad van commiss...

De Surinaamse regering betreurt ten zeerste de verspreiding van berichten waarin wordt gesuggereerd dat er fouten zijn gemaakt bij de benoeming en installatie van de Raad van Commissarissen (RvC) van ...

Suriname is kwetsbaar op het gebied van cyber-veiligheid. Op 24 maart 2022 is de status van cyberveiligheid in Suriname veranderd naar yellow-alert door het Computer Security Incident Response Team (CSIRT) van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Er wordt nu aan gewerkt om de veiligheid van de infrastructuur in Suriname van cyberspace te verscherpen en te beschermen.

Recentelijk is de website van Suriname Herald ook slachtoffer geworden van Distributed Denial-of-Service oftewel DDoS-aanvallen. Hierdoor lijkt het alsof te veel mensen de website tegelijk willen bezoeken of iets vragen aan een server waardoor hij trager wordt of crasht. Zo’n DDoS-aanval is te vergelijken met te veel aan auto’s op de weg waardoor het verkeer heel traag vooruitgaat. De lezers van Suriname Herald konden de site niet bezoeken vanwege de verstopping in het dataverkeer vanuit een golf van buitenlandse IP-adressen.

CSIRT-DNV is reeds vorig week begonnen met een bewustwordingscampagne van cybercriminaliteit en cyberbeveiliging. De afdeling Cyberintelligence van het DNV had voorzien dat Suriname kwetsbaarder zou zijn voor aanvallen van cybercriminelen wereldwijd. Hackers proberen nu al testend systemen voor korte tijd neer te halen om te zien van welke landen de cyber-veiligheid het zwakst is. Dit met de bedoeling om dan grootschalig systemen lam te leggen. Men is reeds begonnen met het updaten van specifieke Wifi-routers van het merk ASUS, die kwetsbaar zijn voor hackers.

De voorzorgen beperken zich niet alleen op het updaten van routers. Het plaatsen van de Secure Socket Layer (SSL) bij het creëren van websites wordt sterk aangeraden ter bescherming tegen inzage van persoonlijke gegevens door derden.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpgepast voor Cyberthreats in Suriname