vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Operatiekamers worden Covidopvang

lees ook ...

Today is the third day of AZP action

The Academic Hospital Paramaribo (AZP) personnel is taking action since the hospital staff has still not received their 8% pay raise. In an interview with the media, Bond Chairman Lloyd Pool claims th...

Dagelijks hebben de ziekenhuizen hier te lande te kampen met Covid-patienten en ruimtegebrek. En die twee gaan niet samen vanwege de afzondering en de verpleging die de patiënten behoeven. De situatie is zorgwekkend. Er wordt overwogen om de operatiekamers in te richten als beademingslocaties. Maar dan zullen de operaties mogelijk niet door kunnen gaan, aldus minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De minister zegt dat er niet genoeg plek is om Covid-patiënten op te vangen. De ziekenhuizen hebben hun maximale opvangcapaciteit bereikt. Nu moet de overheid toch echt voor meer plek gaan zorgen. Hiertoe wordt het KKF-gebouw  gereed gemaakt om patiënten te behandelen. De minister doet een beroep op de samenleving om zich te houden aan de Covid-19-maatregelen, zodat het aantal positieve gevallen kan verminderen.

Als de regeringsleden nu eens stopten met het geven van feestjes, zou dat behalve een goed begin, ook een heel goed voorbeeld zijn voor de  gemeenschap.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOperatiekamers worden Covidopvang