zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Operatie ‘Veilig Suriname’ zal berovingen en inbraken moeten tegengaan

lees ook ...

Politiebond pakt rancune tegen Hellings en Gentle juridisch ...

van Hellings en Gentle zodanig aanpakken, dat de samenleving “dyugu-dyugu” wordt bespaard. De zaak wordt juridisch aangevochten. Internationale organisaties zullen worden aangeschreven om hen te infor...

Op 15 december wordt de kick-off gegeven van operatie ‘Veilig Suriname’. Volgens minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) zal tijdens deze operatie de nadruk gelegd worden op de preventie van vermogensdelicten zoals berovingen en inbraken. Ook zal de handhaving van de Covid-19-maatregelen opgevoerd worden. Verder zal gelet worden op het fenomeen van hangmensen. 

Volgens de plaatsvervangend korpschef, Henry Seedorf, maken tegenwoordig ook volwassenen zich schuldig aan het hangen bij winkels en op hoeken van straten. Vandaar dat ook dit fenomeen aangepakt zal worden. De verkeershandhaving waaronder de snelheidscontroles op de weg zullen tijdens deze operatie ook prioriteit krijgen.

Een van de speerpunten van deze operatie is de Wet Verdovende Middelen, waarbij er extra aandacht besteed zal worden aan de bestrijding van de drugshandel. Volgens Seedorf is geluidsoverlast tegenwoordig ook een zorgpunt. Dit zal daarom ook worden meegenomen in de operatie.

Deze operatie zal niet alleen door het Korps Politie Suriname worden uitgevoerd, maar is er ook gedacht aan de externe partners zoals het Nationaal Leger en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname. Tevens zal er een beroep gedaan worden op de particuliere beveiligingsbedrijven.

De regiocommandanten hebben in deze operatie een hele belangrijke positie. Mede door hun input, zullen hotspots en andere data in kaart gebracht worden. De minister drukte hen op het hart, de manschappen te blijven aanspreken en te motiveren. “Door onze verhalen kunnen zij beter op straat te werk gaan.”

Hij gaf aan dat hij op hen rekent en er niet aan twijfelt dat de criminaliteit in het land in te dammen is. “Mensen moeten zien dat we serieus zijn, en dat de politie niet met zich laat sollen.”

De bewindsman begrijpt hoe vervelend het kan zijn dat er niet altijd middelen beschikbaar zijn om het werk te doen, maar dat het een uitdaging is die overbrugd moet worden. Er zal binnenkort een persconferentie worden belegd om het volk meer informatie te verschaffen over de operatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOperatie 'Veilig Suriname' zal berovingen en inbraken moeten tegengaan