donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
5
(1)

Operatie Veilig Suriname int ruim half miljoen SRD aan boetes in januari

lees ook ...

Reden ontslag EBS bondsvoorzitter Hellings: wraakzucht

De ware reden tot ontslag van EBS bondsvoorzitter Marciano Hellings is dat de EBS leiding boos is dat de gehele bevolking ziet dat wij moeten betalen voor het luxe leventje dat zij leiden. Maar hij is...

De leden van Operatie Veilig Suriname (OVS) hebben in totaal SRD 496.761 aan boete middels een proces-verbaal aan de verschillende overtreders op de weg opgelegd, die zij afzonderlijk binnen een bepaalde tijd moeten voldoen op de aangegeven politielocatie(s). Een groep personen heeft de boete buiten proces afgehandeld. Daarbij is in totaal SRD 15.730 aan boetegeld geïnd.

Er zijn in totaal 31 aanhoudingen verricht. Naar aanleiding van die aanhoudingen zijn na overleg met het Openbaar Ministerie hangende het onderzoek enkele verdachten in verzekering gesteld voor inbraken, berovingen en delicten in de directe levenssfeer.

Enkele personen zijn heengezonden na te zijn voorgeleid bij de hoofdofficier van justitie. Verder zijn verschillende goederen in beslag genomen waaronder drugs (cocaïne-marihuana-hasj-xtc pillen- en sukru) alsmede geldbedragen in SRD en euro’s en telefoons.

Er waren 23 gecoördineerde landelijke- en 661 mini roadblocks verspreidt over de verschillende districten. Daarbij zijn overtreders beboet voor in totaal 1654 overtredingen, onder andere :
• Niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs of
buiten vastgestelde categorie rijbewijs besturen van een voertuig
• Niet verzekerde voertuigen
• Het voertuig niet ter herkeuring aangeboden
• Handmatig bellen tijdens het rijden
(of met de telefoon in de hand)
• Rijden zonder een autogordel om
• Getinte ruiten
• Rijden met één koplamp
• Rijden over het rijwielpad
• Rijden op zodanige wijze (voor het terugdringen van het aantal verkeersdoden
en zwaar lichamelijk letsel).
• Overige overtredingen.
De meest in het oog springende overtredingen bij de controles zijn:
Rijden zonder rijbewijs 14.8 %
Niet ter herkeuring aangeboden 46.1%
Niet verzekerd voertuig 14.1%
Rijden zonder veiligheidsgordel om 10.9%.

Covid-handhaving
De leden van OVS hebben ook opgetreden tegen overtreders op de weg, maar ook tegen ruim 346 Covid/lockdownovertreders die de Covid-regels overtraden. Deze overtreders hebben een bestuurlijke boete opgelegd gekregen respectievelijk van SRD 500 voor het over straat zijn gedurende een tijd gelegen tussen 23.00 en 05.00 uur in de ochtend of SRD 10.000 voor het organiseren en houden van feesten terwijl dit tijdelijk verboden is en het openhouden van bars en nachtclubs tijdens lockdown, alsook het ten gehore brengen van overluid muziek.

Landelijk zijn in totaal 533 mensen, onder wie ook hangjongeren die zich schuldig maakten aan samenscholing gecorrigeerd en van de plekken verwijderd.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOperatie Veilig Suriname int ruim half miljoen SRD aan boetes in januari