woensdag 6 juli 2022
23.8 C
Paramaribo
12.6 C
Amsterdam
4.5
(2)

Operatie ‘Veilig Suriname’ gaat normaal door

lees ook ...

President Santokhi opent derde groep praktijklokalen

President Chandrikapersad Santokhi opende gisteren, woensdag 29 juni, de 3e groep van praktijklokalen. In het district Saramacca zijn vier praktijklokalen van het LBO H.J. De Vries, officieel in gebru...

Operatie ‘Veilig Suriname’ gaat normaal door. Dit is maandag tijdens een ontmoeting tussen minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (Juspol) en de Surinaamse Politiebond (SPB) besloten. Plaatsvervangend korpschef, Henry Seedorf, die ook aanwezig was gaf aan dat na onderzoek is gebleken dat er in het rooster geen sprake is van 7-7 werktijden.

Er zou ook gesteld zijn dat men bij uitvoer van de operatie langer dan 12 uur zou moeten werken. Uit informatie van de regiocommandanten blijkt dit niet het geval te zijn. Verder komt dit niet voor in de werkroosters die Seedorf onder ogen heeft gehad.

Seedorf haalde verder aan dat als er zaken zijn binnen een dienstsituatie, dat het politiepersoneel ervan op de hoogte is dat het Korps Politie Suriname (KPS) structuren heeft, waarbij zaken worden aangegeven. Ineens is er ervoor gekozen om de bondsvoorzitter erbij te halen. Hij wilde daarom weten wat er van de operatie niet in lijn is met de wet.

De SPB werd vertegenwoordigd door de voorzitter Milando Atompai, secretaris Revelino Eijck en penningmeester Marjorie Peer. Atompai haalde aan dat de bond bij de samenstelling van het plan, niet erbij is betrokken. Seedorf vroeg zich af als het gebruik is dat alvorens een verhoging van politie activiteiten wordt uitgevoerd, de bond gekend zou moeten worden. Hij stelde verder dat indien het zo was, de bond wel betrokken zou zijn bij het samenstellen van het plan. Het is echter wel een voornemen om het veiligheidsplan met de bond te delen.

Seedorf zei verder dat er voor de operatie een bepaalde strategie is uitgewerkt. Zo is ervoor gekozen de eerste week de zichtbaarheid aan de dag te leggen, waarbij de focus gericht is op bruggencontroles, verkeerscontroles en het verwijderen van hangmensen. De operatie vindt dus normaal voortgang.

Wensenpakket
Minister Amoksi deelde ook mee, dat uit het wensenpakket dat de bond eerder heeft ingediend er reeds enkele zaken zijn gerealiseerd. Zo zijn de geneeskundige voorzieningen bij het Staatsziekenfonds aangepast. Recent zijn ook de nachtdienstpremie en de voedingstoelage beiden verhoogd naar SRD 100 en de uitkering werkt terug naar 1 juli 2021. De uitbetaling van het eerste deel zal aan eind van januari 2022 plaatsvinden.

Begin januari zal met de clusterministers gesproken worden over de andere punten in het wensenpakken van de politiebond.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOperatie ‘Veilig Suriname’ gaat normaal door