woensdag 7 december 2022
27.1 C
Paramaribo
4.3 C
Amsterdam
5
(1)

Operatie Gran Mati succesvol; 560 patiënten geholpen

lees ook ...

Centrum voor innovatie en productiviteit

De Raad van Toezicht van het Centrum voor Innovatie en Productiviteit (CIP) heeft op dinsdag 29 november jongstleden een ontmoeting gehad met minister Steven Mac Andrew van Arbeid, werkgelegenheid en ...

Er zijn in totaal 560 patiënten behandeld tijdens de Operatie ‘Gran Mati’ in Apoera. Dit is een civiel-militaire operatie van het Nationaal Leger (NL). Van de 560 personen hadden 230 een tandheelkundige behandeling nodig. Het ging voornamelijk om het vullen en uittrekken van kiezen. Verder hebben personen ook gebruikgemaakt van de mogelijkheid voor een normale gebitscontrole en zijn er gratis poetslessen gegeven.

Drie Surinaamse tandartsen, een Nederlandse tandarts en drie tandartsassistenten waren aanwezig voor het verlenen van tandheelkundige zorg. De operatie, die van 26 tot en met 29 september te OS Apoera is gehouden, heeft uitgewezen dat er een grote vraag is naar tandheelkundige zorg.

Bij de basisgezondheidszorg zijn 151 personen voor verschillende aandoeningen behandeld, waaronder maagzuur, chronische lichaamspijnen, hoge bloeddruk en suikerziekte. Ook oogheelkundige zorg is verleend aan 149 personen.

Een bewoner van Apoera doet een oogmeting. Foto: Defensie

Vanuit de United States Southern Command (USSouthcom) zijn er medicijnen, producten voor de tandheelkundige zorg en 470 complete schoolpakketten gedoneerd. Met ‘Gran Mati’, de grote vriend, komt het leger dichter bij het volk om te steunen en aan te pakken waar nodig. Hiermee wordt getracht een stukje ontwikkeling te brengen in het gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOperatie Gran Mati succesvol; 560 patiënten geholpen