donderdag 23 maart 2023
28.3 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
1
(1)

Operatie Gran Mati gelaunched in Marowijne

lees ook ...

Sessie over voeden en opvoeden voor tienermoeders op Latour

Het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugd (AWJ) heeft op zaterdag 18 maart 2023 een sessie 'Opvoedingsvaardigheden' georganiseerd in Stibula te Latour voor schoolgaande tienermoeders. Hierme...

In het district Marowijne heeft dinsdag de launch plaatsgevonden van de civiele- militaire operatie ‘Gran Mati’ van het ministerie van Defensie in samenwerking met Bureau Eenheid. Het startsein van dit landelijke project werd gegeven op VOJ Albina. Tot en met 8 oktober voeren verschillende veiligheidsdiensten en medische instanties diverse activiteiten uit in het district op het gebied van veiligheid, medische voorlichting en samenwerking.

De bedoeling van dit project is om de samenwerking met de samenleving en tussen de veiligheidsdiensten onderling te vergroten. Plaatsvervangend bevelhebber van het Nationaal Leger, luitenant-kolonel Werner Kioe A Sen, zei dat de operatie uit drie delen bestaat te weten: een civieltechnische, een medische en een scenario van de veiligheidsdiensten. Het Nationaal Leger wil met de acties meer zichtbaar zijn binnen de samenleving en de ontwikkeling van de gemeenschappen in de verschillende districten blijvend ondersteunen.

“We hebben de capaciteiten om veiligheid te garanderen, maar we hebben ook de capaciteit om de ontwikkeling te bewerkstelligen en daarom staan we hier. We kunnen niet aan de kantlijn blijven staan toekijken dat zaken zo blijven. Door inzet van onze capaciteiten, zoals de civieltechnische, zien we dat we ook de ontwikkeling kunnen instigeren”, zei luitenant-kolonel Kioe A Sen.

In Albina worden de toilettengroepen van het voortgezet onderwijs junioren en de basisschool gerenoveerd door het Nationaal Leger. De lokale gemeenschap krijgt medische voorlichting en er zal voorlichting over de coronapandemie en het vaccinatie gebeuren aan de bewoners worden verschaft. Donderdag mogen de mensen zich laten vaccineren. Kioe A Sen riep de totale gemeenschap op om massaal te komen vaccineren.

Aan het eind van het traject zullen de veiligheidsdiensten een scenario uitvoeren dat meer als oefening zal gelden voor de diensten om te weten hoe in te spelen op een crisissituatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOperatie Gran Mati gelaunched in Marowijne