zondag 26 mei 2024
33 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Operatie CARIBEX 2023 uit Brazilie, tot 13 april in Suriname

lees ook ...

Suriname en Jamaica bespreken samenwerking en regionale inte...

Minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op vrijdag 17 mei 2024 de minister van Industrie, Investeringen en Handel van Jamaica, Senator Aubyn Hill, ontvangen...

In verband met de operatie ‘CARIBEX 2023’ van de Braziliaanse Marine werd er op 31 maart jongstleden een receptie gehouden aan boord van het Oceaan Ondersteunings-vaartuig ‘Iguatemi’ van de Braziliaanse Marine.

Bij de receptie waren ambassadeur Raphael Azeredo, minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, minister Krishnakoemarie Mathoera van Defensie en de Bevelhebber van het Nationaal Leger van Suriname, Kolonel Kioe A Sen aanwezig.

In de toespraken tijdens het evenement benadrukten ambassadeur Azeredo en minister Mathoera het belang van samenwerking op het gebied van defensie tussen Brazilië en Suriname, waarin CARIBEX een reguliere uitwisselings- en opleidingsactiviteit is.

Het schip Iguatemi, met een bemanning van 51 militairen, was van 29 maart tot 03 april 2023 aangemeerd bij de Dr. Jules Sedney Haven, in Paramaribo, tijdens Operatie Caribex 2023. De operatie werd geleid door de Commandant van de Task Group van de Braziliaanse Marine, Kapitein-ter-zee Ondiara Barbosa, Commandant van de Noordelijke Marine Patrouille Groep.

Suriname is sinds 1983 een bestemming voor CARIBEX. Dit jaar begon de operatie op 06 maart en zal op 13 april eindigen. De steden Cayenne (Frans-Guyana) en Georgetown (Guyana) zijn ook opgenomen in de operatie van de Braziliaanse Marine.

In Paramaribo werd training gegeven over operaties in logistieke ondersteuningsmissies, zoek-en reddingsoperaties, patrouilles en marine-inspectie voor Surinaamse officiers en onderofficiers, aan boord van het Oceaan Ondersteuningsvaartuig Iguatemi, met als doel hen vertrouwd te maken met de operationele activiteiten die worden uitgevoerd op van de schepen van de Braziliaanse Marine.

Er werden ook vergaderingen gehouden met civiele en militaire autoriteiten om de verbetering en haalbaarheid van toekomstige oefeningen te bespreken, evenals nieuwe mogelijkheden voor samenwerking. De Defensie, Marine en Landmacht Attaché Kantoor verleende ondersteuning bij de voorbereidingen voor de CARIBEX 2023 operatie en de agenda van activiteiten in Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOperatie CARIBEX 2023 uit Brazilie, tot 13 april in Suriname