dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
4
(1)

Openstelling grens met Guyana moet goed overwogen worden

lees ook ...

Geldsmokkelaar op Johan Adolf Pengelluchthaven aangehouden

Luchthavenautoriteiten hebben onlangs de 39-jarige reiziger Gilberto D. voor overtreding van de Deviezenwet op de J.A. Pengel internationale luchthaven aangehouden. Hij stond op het punt stond af te r...

Er is een anti-covid-beleid vastgesteld door de regering. Het houdt o.a. in dat reizigers  in quarantaine moeten bij aankomst in Suriname. Dit besluit heeft toen de heropstart van de veerverbinding tussen Suriname en Guyana bemoeilijkt. Nu overweegt de Surinaamse regering de openstelling van de grens met Guyana. Er geldt geen quarantaineplicht voor Surinamers, die naar Guyana afreizen.

Volgens minister Albert Jubithana van TCT, willen vertegenwoordigers van het Guyanese bedrijfsleven, niet afreizen voor werkbezoeken, als zij eerst in quarantaine moeten. In overeenstemming met de minister van Volksgezondheid is daarom besloten om Guyanezen vrij te stellen van deze verplichting. Guyana is een code groen land. De risico vanuit dat land is dus niet groot volgens de minister.

DNA-ondervoorzitter  Dew Sharman, verduidelijkt dat de autoriteiten goed  moeten nadenken, over wat de consequenties kunnen zijn, als de grens met Guyana nu wordt opengesteld.  Gelet op de huidige ontwikkelingen is er reeds verontrusting in het land veroorzaakt door dit virus. Het virus en de nieuwe variant ervan, moeten zoveel mogelijk buiten de grenzen worden gehouden. Sharman, is ook arts en vindt  dit riskant voor de volksgezondheid , omdat het verstrekkende gevolgen kan hebben. .

Europese, maar ook andere landen hebben hun grenzen gesloten, omdat de situatie heel ernstig is. De zeer besmettelijke covid-variant is in verschillende landen geconstateerd. Het heeft een hogere besmettingsgraad dan het huidige virus door o.a. importgevallen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenstelling grens met Guyana moet goed overwogen worden