donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
22.3 C
Amsterdam
0
(0)

Opening zonnepanelenpark op Alliance: nieuwe stap naar duurzame energie

lees ook ...

Prestatie Letitia Pinas resulteert in voordracht voor hogere...

Letitia Pinas is inspecteur van politie tweede klasse en hoofd van de afdeling Trafficking in Persons (TIP) bij de Korps Politie Suriname. Ze doet haar werk voortreffelijk en zal daarom worden voorged...

Op Alliance is dit jaar, na Poeketie en Brownsweg, ook een nieuw zonnepanelenpark in gebruik genomen. Waarnemend president Ronnie Brunswijk activeerde de faciliteit op vrijdag 14 juni 2024 met een druk op de knop. De EBS Alliance zonne-energiecentrale zal ongeveer 70 huishoudens in het noordoosten van Commewijne voorzien van hernieuwbare energie.

Waarnemend president Brunswijk uitte zijn tevredenheid over de ontwikkelingen rond de continue stroomvoorziening in zowel de stad als het district. Hij riep echter op tot een versnelling van deze ontwikkelingen. Hij vroeg de gebruikers om samen met het EBS-personeel zorg te dragen voor het zonnepanelenpark en schade te voorkomen. De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) financierde het park, waarvan de bouw in 2023 begon.

Bij de ingebruikname waren ook minister David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen, districtscommissaris Mohamed Shafiek Radjab van Commewijne en Marcel Eyndhoven, technisch directeur van de NV EBS, aanwezig. Minister Abiamofo kondigde aan dat er veel meer projecten met IDB-ondersteuning in de pijplijn zitten, waaronder projecten voor gezond drinkwater en telecommunicatie in het verre zuiden.

Minister Abiamofo benadrukte dat de strategie van de NV EBS zich richt op duurzame energievoorziening voor iedereen tegen 2030. Het bedrijf blijft werken aan het benutten van hernieuwbare energiebronnen en het verbeteren van de servicekwaliteit en netflexibiliteit door het distributienet verder uit te breiden en aan te passen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpening zonnepanelenpark op Alliance: nieuwe stap naar duurzame energie