dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
3.8
(4)

Opening Surinaamse Ambassade in Marokko

lees ook ...

Corruptie systeem bij grote bouwwerken

Sharvin Bahadoer, CEO van SICE en onkundig op het gebied van bouw heeft ontwerp van de Nickerie markt gemaakt en gaat de directievoering doen? Smart and Inovative Consultancy Engineering SICE is een b...

In de hoofdstad Rabbat van het Koninkrijk Marokko, is op 25 mei jongstleden de ambassade van de Republiek Suriname geopend. Minister Ramdin knipte het lintje door. De opening van het Consulaat-Generaal in Dakhla vindt op 26 mei plaats.  

Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft zijn collega-minister van Buitenlandse Zaken, Afrikaanse Samenwerking en Marokkaanse expats, Nasser Bourita van het Koninkrijk van Marokko, als eregast uitgenodigd om een bezoek te brengen aan Suriname.

Bij de opening waren ook aanwezig de Dean van het Diplomatieke korps, ambassadeur Mouhamadou Youssifou van de Republiek Kameroen. Voor de inauguratie van de ambassade, hadden de ministers van Buitenlandse Zaken van respectievelijk Suriname en Marokko een bilateraal onderhoud. Zij bevestigden beide de bereidheid om de bestaande relatie verder te intensiveren en uit te bouwen. Ook de gemeenschappelijke belangstelling voor specifieke samenwerkingsgebieden zijn benadrukt.

Beide landen zijn in multilaterale samenwerking en regionale fora overeengekomen om de regionale samenwerking tussen Afrika en de Caraïbische landen te versterken door wederzijdse ondersteuning, evenals het gezamenlijk streven in de aanpak van mondiale uitdagingen.

Minister Randin bedankte zijn collega Nasser Bourita en gaf aan ervan verzekerd te zijn dat de gevoerde gesprekken verdere diepgang zullen vinden en dat er invulling gegeven zal worden aan toekomstige samenwerking op verschillende gebieden zoals de concrete projecten en programma’s. Het bilateraal onderhoud werd afgesloten met de ondertekening van een joint communiqué.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpening Surinaamse Ambassade in Marokko