dinsdag 7 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
0.3 C
Amsterdam
5
(2)

Openhartig gesprek tussen minister Volksgezondheid en vader overleden kind

lees ook ...

Personeel RZW heeft nog geen salaris ontvangen

Het Regionaal Ziekenhuis Wanica (RZW) heeft over de maand januari 2023 nog geen salarissen uitbetaald, omdat het ziekenhuis nog onvoldoende middelen genereert om zelfstandig de lonen te kunnen uit te ...

Er is een openhartig gesprek gevoerd tussen minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid en de vader van het op 6 augustus 2022 overleden kindje Isabelle van de Leuv. Het kind stierf op de Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). De minister liet een onderzoek instellen op basis van mogelijke omstandigheden en feiten die zouden hebben geleid tot het overlijden.

Dit onderzoeksteam, onder leiding van de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul werd gevraagd om op basis van de beschikbare informatie, onderzoek te doen in deze kwestie.
De vader van het kind werd nadat het onafhankelijk onderzoek afgerond was, op de hoogte gesteld van het resultaat. Dit vond plaats in een overleg tussen hem en het onderzoeksteam.

Tevens werd de minister geïnformeerd over het resultaat en besloot hij om de heer Van de Leuv uit te nodigen voor een gesprek, dat maandag heeft plaatsgevonden op het kantoor van de bewindsman. Er werd openhartig gesproken over de conclusie en aanbevelingen welke uit het onderzoek naar voren zijn gekomen. Zowel de minister als de heer van de Leuv waren het eens over de inhoud van dit onderzoek en is het vervolgtraject ook besproken.

Een aantal aanbevelingen uit dit onderzoek zijn inmiddels in uitvoering gebracht bij de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Ouders van de Leuv willen middels een opgerichte Stichting, genaamd Stg. Isabelle een bijdrage leveren aan het verbeteren van het lot van kinderen in het algemeen, maar voornamelijk voor kinderen in kindertehuizen.

Directeur Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, vader Van de Leuv en minister Ramadhin. Foto: CDS

De minister heeft in dit gesprek aangegeven, dat op basis van de doelstellingen van de stichting zoveel als mogelijk, passend binnen de beleidsgebieden van het ministerie, ondersteuning geboden zal worden aan de stichting.

“Wij moeten ervoor zorgen dat deze situatie zich nooit meer herhaalt, bij niemand en bij geen enkel kind in geen enkele gezondheidsinstelling”, waren de woorden van zowel vader van de Leuv als minister Ramadhin.

Afgesproken is dat op korte termijn de stichting een ondersteuningsbrief mag verwachten van de minister. Ook zijn er potentiële gebieden besproken waar de samenwerking op zal worden gericht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenhartig gesprek tussen minister Volksgezondheid en vader overleden kind