maandag 15 augustus 2022
26.1 C
Paramaribo
21.8 C
Amsterdam
0
(0)

Openbare Werken voert bezuinigingen door

lees ook ...

Meer dan 100.000 views bij comeback informatief programma Wr...

Het oudste ministerieel voorlichtingsprogramma in Suriname, Wroko Afersi, heeft de afgelopen week een succesvolle comeback gemaakt en heeft in korte tijd de grens van 100 duizend views op Facebook ove...

Het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft de vuilophaaltijden teruggebracht naar de dag vanaf 01 maart 2022. De vuilophaalwagens zullen niet meer in de avonduren langskomen, maar tussen 08:00 en 17:00 uur langsrijden om vuil op te halen. De ophaaldagen blijven daarbijongewijzigd.

De wijziging van de tijden van vuilophaal is bepaald voor een betere controle en veiligheid tijdens de werkzaamheden op de wegen en op de vuilstortplaats te Ornamibo. Verder is Openbare Werken bezig zware bezuinigingen door te voeren op het gebied van vuilophaal wat de operation betreft. Dit initiatief heeft betrekking op de vuilophaal in de districten Saramacca, Paramaribo, Wanica, Para en Commewijne.

Het huisvuil moet voor 08:00 in de ochtend, in gesloten vuilniszakken langs de weg worden geplaatst, zodat het ophalen van vuil onbelemmerd kan verlopen. Het ministerie van OW geeft te kennen dat het argument dat vuilniswagens tussen 08:00 – 17:00 uur storend zijn op de weg niet helemaal juist is, omdat de meeste mensen in dit tijdsverloop aan het werk zijn en er minder verkeer is op de wegen.

Er moet naar zeggen van de beleidsmakers op OW, ook gekeken worden naar het kostenaspect. Binnenkort zullen er ook vernieuwingen worden geïntroduceerd met betrekking tot het scheiden van vuil voor de ophaal, laat het OW-ministerie weten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken voert bezuinigingen door