woensdag 6 december 2023
23.9 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
0
(0)

Zandwegen in Pontbuiten worden verhard

lees ook ...

Suriname ontvangt medicijnen ter waarde van US$ 600.000 uit ...

Onlangs heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, bijgestaan door de directeur van Volksgezondheid, Rakesh Gajadhar Sukul, en de directeur van het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat zandwegen in het ressort Pontbuiten een upgrade zullen krijgen met behulp van een mix van savannezand, klinkzand en basecourse. Dit initiatief maakt deel uit van het project “Leveren, verwerken en verdichten van een mixmateriaal op de zandwegen in het district Paramaribo”, dat op dinsdag 17 oktober 2023 officieel van start is gegaan op de Frederikaweg in Pontbuiten.

Volgens Naraindath Sitaram, de OW-coördinator van de afdeling Wegen in Paramaribo, zijn de zandwegen vooral in de regenperiodes moeilijk begaanbaar. Minister Nurmohamed voegde hieraan toe dat buurtbewoners herhaaldelijk hun zorgen hebben geuit over de slechte staat van de infrastructuur in hun omgeving. “Het is eindelijk tijd dat deze wegen worden aangepakt. OW is actief bezig met onderhoudsprojecten in alle districten”, aldus de minister.

Hij benadrukte dat Paramaribo en Wanica nu aan de beurt zijn. “We streven ernaar zoveel mogelijk wegen aan te pakken en hebben extra middelen vrijgemaakt om dit te realiseren.” Minister Nurmohamed sprak van een duurzaam beleid en gaf aan dat wegen in de ressorten Beekhuizen, Latour en Livorno al zijn aangepakt. “Alle ressorten in Paramaribo zullen aan de beurt komen.”

Hij zei verder dat iedereen een beroep kan doen op zijn ministerie voor wegverbeteringen en moedigde buurtbewoners aan om de weggedeelten voor hun eigendommen te onderhouden. Coördinator Sitaram legde uit dat er een mix van savannezand, klinkzand en basecourse zal worden aangebracht op de onverharde wegen in Pontbuiten.

“Dit materiaal van hoogwaardige kwaliteit zal de wegen duurzaam verbeteren”, aldus de OW-functionaris. In totaal zal er in het ressort 11.000 kubieke meter van dit materiaal worden gebruikt. De werkzaamheden in Paramaribo worden in twee fases uitgevoerd. Het Pontbuiten-project omvat fase 1, die tegen midden november afgerond moet zijn, waarna de tweede fase van start gaat.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameZandwegen in Pontbuiten worden verhard