zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
5
(1)

Openbare Werken plant invoering tolheffing wegen en bruggen

lees ook ...

Ramadhin responds to Jones’ “simple nonsenseR...

On Tuesday, Assembly Member Ebu Jones (NDP) made claims that some people have still not received payment for work they did during the Covid epidemic. Health Minister Amar Ramadhin called these claims ...

De onderhoudskosten van wegen en bruggen zijn in de afgelopen periode explosief toegenomen. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft onvoldoende budget en hierdoor zijn de torenhoge onderhoudskosten haast niet te betalen. Daarom is het ministerie genoodzaakt om in verband met duurzaam onderhoud en beheer van wegen en bruggen over te gaan tot de invoering tolheffing.

OW-minister Riad Nurmohamed zegt dat het systeem om een tolheffing te hanteren in het buitenland al jaren wordt toegepast. Vanwege de situatie in Suriname moet de inning van tol rechtvaardig worden aangepakt. Het ministerie van OW heeft opdracht gegeven aan enkele deskundigen, waaronder de Wegenautoriteit Suriname en particuliere instanties, een onderzoek te doen naar hoe de structurering in Suriname kan worden aangewend.

Vervolgens is gevraagd met een voorstel te komen, waarbij wegen worden uitgegeven als een concessie om dit in het vervolg in Public Private Partnership (PPP) verband uit te voeren. De bedoeling is om binnenkort te starten met een pilotproject. Het zwaar verkeer dat over de laterietwegen rijdt zal de tolheffing moeten betalen.

Op deze manier zal het zwaar verkeer in vooral laterietwegen met gemak kunnen rijden en zal een particulier bedrijf zorgen voor het onderhoud. De OW-bewindsman zegt verder dat voor dit moment de studie van eminent belang is. In de eerste helft van 2022 kunnen mogelijk de eerste tolhuisjes worden geïmplementeerd.

De concessionaris zal ook de verantwoordelijkheid krijgen om het geld te innen en ervoor te zorgen dat de wegen in goede staat blijven verkeren. De overheid zal niet slechts inkomen bij calamiteiten. Ook bij het introduceren van grootschalige werken en de grote infrastructurele projecten, die door OW zijn gelanceerd, zal betaald worden voor de infrastructuur als het gaat om nieuwe wegen en bruggen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken plant invoering tolheffing wegen en bruggen