maandag 24 juni 2024
26.6 C
Paramaribo
24.8 C
Amsterdam
1
(1)

Openbare Werken pakt wateroverlast en wegenaanpak structureel aan

lees ook ...

Volksgezondheid en bonden moeten in dialoog na rechterlijke ...

Het ministerie van Volksgezondheid zal vanmiddag de bonden van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) ontvangen. Deze afspraak is gemaakt na een uitspraak van de rechter op woensdag, waar...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is al ruim twee jaar bezig met de structurele aanpak van wateroverlast. Dit bevestigde minister Riad Nurmohamed tijdens een persconferentie na de regeringsraadsvergadering. De plannen van het ministerie betreffende wateroverlast en de toestand van de wegen werden uitgebreid besproken. “We werken al meer dan twee jaar aan een structurele aanpak van wateroverlast. Dit is geen recente ontwikkeling,” aldus de minister.

In verschillende districten worden waterbouwkundige werken uitgevoerd. De aanleg en verbetering van dijken, sluizen en gemalen zijn in volle gang. Minister Nurmohamed meldde dat in Nickerie sinds 2021 pompgemalen worden vernieuwd en dijken doorbroken. Naast de waterbouwkundige werken is er ook veel aandacht voor het wegennetwerk. In de afgelopen jaren zijn er inspanningen geleverd om wegen te egaliseren en te bezanden. De regering kondigde eerder aan dat dit jaar de overstap naar verharden van de wegen zal plaatsvinden, zowel op traditionele wijze met asfalt en straatstenen als met innovatieve methoden zonder extra materiaal. Nieuwe technologieën maken het mogelijk om laterietwegen, baanzandwegen en gewone zandwegen te verharden.

Er zijn ook grote projecten in uitvoering, waaronder het baggerproject dat ervoor zorgt dat schepen zonder problemen kunnen binnenkomen. De eerste fase van de opschoning van het Saramaccakanaal is bijna afgerond. In de tweede fase zullen waterbouwkundige werken starten. De constructiewerkzaamheden van de nieuwe brug over het kanaal zijn al begonnen, terwijl de aanbesteding voor de weg naar de Saramacca doorsteek nog loopt. De gunning van de weg kan elk moment plaatsvinden en men hoopt in september te beginnen met de aanleg.

Daarnaast is de renovatie van staatsgebouwen en het bouwrijp maken van percelen om de woningnood te verlichten ook gaande. Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda van het ministerie. Er worden maatregelen genomen om verkeerslichten te verbeteren, evenals belijning en verkeersborden. Bovendien is besloten het budget voor volgend jaar te verhogen, waarmee een inhaalslag wordt gemaakt om te zorgen dat alle voorzieningen in het land aanwezig en goed onderhouden zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken pakt wateroverlast en wegenaanpak structureel aan