donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
5
(1)

Openbare Werken pakt pompgemalen Groot-Paramaribo aan

lees ook ...

Nachtelijke brand verwoest woning en voertuig in Wanica; Fam...

Een laagbouwwoning aan de Zuurzakweg te Santo Boma in het district Wanica is volledig afgebrand, samen met een voertuig dat in de garage stond geparkeerd. De vrouw des huizes liep brandwonden op aan h...

Alle pompgemalen in Groot-Paramaribo zullen door het ministerie van Openbare Werken (OW) worden aangepakt. Er wordt gewerkt vanaf Leonsberg tot naar Tout Lui Faut. Om deze werkzaamheden mogelijk te maken is er door het ministerie hiervoor een speciaal budget vrijgemaakt, zegt OW-minister Riad Nurmohamed.

De wateroverlast in het land is aan het verergeren, dus moet er worden gewerkt. Momenteel wordt hard gewerkt aan de aanpak van de natte infrastructuur. Er is een speciaal plan daarvoor samengesteld.

Vele pompen in Groot-Paramaribo zijn totaal verwaarloosd en functioneren niet meer. Er vindt al een rehabilitatie van pompgemalen en sluizen plaats in bepaalde gebieden die onder water lopen. De pompen worden een voor een aangepakt.

Er is intussen ook naar internationale expertise gevraagd. Er zijn diplomatieke nota’s uitgegaan via het Directoraat Internationale Samenwerking om ondersteuning te verkrijgen van diplomatieke relaties. Japan is een van de landen die heeft gereageerd. Japanse en Surinaamse deskundigen zullen samen nagaan welke oplossingsmodellen het best passen.

Japan heeft een schenking van circa US$ 3 miljoen gedaan in het kader van het ‘Economic and Social Development Programme’ om wateroverlast tegen te gaan Volgend jaar starten de werkzaamheden in gebieden die als eerst ontwaterd moeten worden.

“De situatie in Brokopondo eerder dit jaar was heel erg, maar wat als dat in Paramaribo gebeurt. We moeten daarop ook voorbereid zijn”, zegt Nurmohamed.

“De focus gaat nu moeten zijn op hoe in te spelen bij wateroverlast. We moeten de mensen nu een andere soort informatie geven en vooral nadruk leggen op voorlichting,” stelt de OW-topman.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken pakt pompgemalen Groot-Paramaribo aan