vrijdag 1 december 2023
31.5 C
Paramaribo
0.5 C
Amsterdam
2
(1)

Openbare Werken pakt ontwateringsproblematiek Albergastraat aan

lees ook ...

Srefidensi in de kolonie Suriname over 170 jaar Chinezen in ...

“Srefidensi in de kolonie Suriname begon met 1 cent birambi op azijn”, is een prachtig, rijk geïllustreerd boek geschreven door Paul Woei over de Chinezen in Suriname vanaf 1853. Het is prachtig geïll...

Op zaterdag 18 november 2023 heeft het Ministerie van Openbare Werken (OW) een presentatie gegeven aan de bewoners van de Albergastraat en omliggende gebieden. Satish Mohan, waarnemend directeur Civiel Technische Werken (CTW), deelde tijdens de presentatie het beleid van het ministerie sinds 2020 en de plannen tot en met 2025.

De waarnemend directeur benadrukte dat er een structurele oplossing zal worden geïmplementeerd in de komende maanden voor dit gebied. Het pompgemaal Drambrandersgracht, dat verantwoordelijk is voor de ontwatering van dit gebied, ondergaat een volledige renovatie. Daarnaast legde de directeur uit op welke wijze verschillende delen van Paramaribo worden ontwaterd met behulp van sluizen en gemalen.

Minister Riad Nurmohamed verzekerde de bewoners tijdens zijn toespraak dat het gebied de volledige aandacht heeft van het ministerie van OW. Hij vroeg om geduld, aangezien er wordt gewerkt aan een duurzame oplossing met beperkte middelen op de begroting. De minister benadrukte ook dat elke burger zijn of haar eigen waterafvoer kan verbeteren door hun putten schoon te maken, waardoor het water beter naar het hoofdkanaal kan stromen.

Tijdens de bijeenkomst werden er afspraken gemaakt tussen de bewoners en het ministerie. De bewoners uitten hun zorgen, en er werd besproken hoe het probleem verder aangepakt zal worden. De bewoners bedankten de minister en zijn team voor hun aanwezigheid en uitgebreide uitleg. Ze kijken uit naar een veldoriëntatie, waarbij ze de bewindsman kunnen laten zien wat er volgens hen misgaat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken pakt ontwateringsproblematiek Albergastraat aan