woensdag 29 mei 2024
30 C
Paramaribo
16.6 C
Amsterdam
0
(0)

Openbare Werken onderzoekt duurzame oplossingen voor Gangaram Pandayweg

lees ook ...

President Santokhi: “Goede werk zal worden afgemaakt&#...

President Chandrikapersad Santokhi en zijn regeerteam hebben de afgelopen weken intensief gewerkt aan het herzien van de beleidsprioriteiten voor het komende jaar. In een recente toespraak kondigde Sa...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangegeven de toekomst van de Gangaram Pandayweg in het district Saramacca te willen bespreken, nadat er jarenlang klachten zijn binnengekomen over de staat van de weg. Verschillende initiatieven zijn genomen om samen met commissariaten, stakeholders en in sommige gevallen in eigen beheer tijdelijke oplossingen te vinden voor de problemen op de weg.

Onder meer Staatsolie N.V. heeft ook een rol gespeeld in het onderhoud van een deel van de route, en heeft in droge perioden gewerkt aan het minimaliseren van stofproblemen. Deze inspanningen hebben echter niet geleid tot een structurele oplossing die voldoet aan de behoeften van belanghebbenden.

In 2022 heeft het ministerie van OW een niet-traditionele aanpak gekozen voor de renovatie van de weg, inclusief innovatieve methoden die aan dezelfde kwaliteitsnormen voldoen als een geasfalteerde weg. Op 4 februari 2022 werd de aanbesteding gehouden onder de titel “Het toepassen van duurzame verhardingstechnieken ten behoeve van de Gangaram Pandayweg in het district Saramacca,” en deze werd uitgevoerd volgens het public private partnership model “Design – Build – Finance.” Zeven aannemers hebben zich ingeschreven voor deze aanbesteding, waarbij elke aannemer werd gevraagd zowel een traditioneel als een innovatief ontwerp in te dienen.

De aangeboden bedragen door de aannemers variëren, waarbij het laagste bod voor traditionele verharding van de 30 km lange Gangaram Pandayweg ongeveer USD 8,6 miljoen bedraagt, en het laagste bod voor een innovatieve aanpak ongeveer USD 5,7 miljoen is. Het hoogste bod voor traditionele verharding was ongeveer USD 23 miljoen, terwijl het hoogste bod voor de innovatieve aanpak ongeveer USD 37 miljoen was. Het beste aanbod zal worden gekozen op basis van specifieke criteria.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken onderzoekt duurzame oplossingen voor Gangaram Pandayweg