woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
5
(1)

Openbare Werken neemt visueel beperkte jonge vrouw in dienst

lees ook ...

Wederom een verkeersdode genoteerd

De autobestuurder Armanzo Abdoelkarim(37) is op zondag 2 oktober na een aanrijding, kort na aankomst in het ziekenhuis komen te overlijden. De politie van het bureau Centrum kreeg omstreeks 05.11 uur ...

Romana Kwasi, een visueel beperkte jongedame, zal in dienst treden bij het ministerie van Openbare werken (OW). Zij zal worden ingezet op de afdeling Voorlichting van het departement. Kwasi is blij met de baan. Ze roept andere werkgevers op om ook de mens met een beperking de kans te geven om te kunnen werken in een bedrijf.

De Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS) heeft in verband met de Internationale Dag van de Witte Stok deelgenomen aan een speciale bijeenkomst op het OW-hoofdkantoor. De NSBS heeft middels een gedetailleerde presentatie gedemonstreerd hoe mensen met een visuele beperking dagelijks in een ‘normale’ setting zelfstandig kunnen functioneren.

De Internationale Dag van de Witte Stok werd op 15 oktober in 1970 door de Wereld Blinden Unie (destijds “Internationaal Verbond der Blinden”) uitgeroepen tot Internationale Dag van de Witte Stok. Op deze bijzondere dag wordt het publiek gesensibiliseerd over het hulpmiddel waardoor personen met een visuele handicap zich dagelijks op een zelfstandige manier kunnen verplaatsen.

Enkele leden zijn onder leiding van directeur Natasia Hanenberg-Agard warmhartig ontvangen door OW-minister Riad Nurmohamed en zijn staf. Volgens de NSBS-directeur wordt middels presentaties en demonstraties door medewerkers van de stichting weergegeven hoe mensen met een visuele beperking dagelijks in een normale setting kunnen functioneren.

Minister Nurmohamed gaf tijdens zijn korte speech aan dat mensen met een beperking ook kansen moeten krijgen bij de overheid. Dit is in het afgelopen jaar ter sprake gekomen op het departement, waarna is besloten een pilotproject te beginnen. Dit initiatief resulteerde in het feit dat op korte termijn twee personen met een beperking starten met werken bij het ministerie.

Verschillende stichtingen deden een beroep op OW om de aanwezige faciliteiten van de overheidsgebouwen, de binnenstad, de supermarkten en private kantoren te verbeteren. OW startte met een extra voetpad op eigen terrein met extra borden. Mensen met een rolstoel kunnen nu gemakkelijk het OW-gebouw binnentreden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken neemt visueel beperkte jonge vrouw in dienst