zondag 14 april 2024
25.4 C
Paramaribo
11.3 C
Amsterdam
5
(1)

Openbare Werken intensiveert strijd tegen wateroverlast na recente overstromingen

lees ook ...

President Santokhi verwelkomd met militair eerbetoon bij aan...

President Chandrikapersad Santokhi, is met een presidentiële delegatie gearriveerd in de Chinese hoofdstad Beijing voor een staatsbezoek op uitnodiging van de Chinese regering. Het gezelschap, inclusi...

In de nasleep van de recente zware regenval die veel gebieden onder water heeft gezet, heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) aangekondigd hard te werken aan het terugdringen van wateroverlast. Onderdirecteur Natte Civieltechnische Werken, Faizel Janmohamed, zegt dat het ministerie dagelijks bezig is met het opschonen van open rioleringen en het reinigen van de primaire lozingen, waaronder de Boomskreek en die bij het kruispunt van de Keizerstraat en de Van Idsingastraat.

Het kruispunt van de Keizerstraat en de Van Idsingastraat staat al jaren bekend als een gebied dat gevoelig is voor overstromingen, maar Janmohamed heeft aangekondigd dat het ministerie van OW bezig is met het opschonen van de twee kanalen in de buurt – de Viotte- en Picorniekreek – om het probleem aan te pakken.

Janmohamed benadrukte dat het ministerie van OW hard werkt aan het terugdringen van wateroverlast en verzekerde dat alle pompen goed moeten blijven werken om ervoor te zorgen dat overtollig water wordt doorgesluisd naar de Suriname rivier. Hij meldde wel dat er momenteel één pomp buiten werking is in de omgeving van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Ondertussen worden ondergelopen gebieden in kaart gebracht en wordt er een rapport opgesteld dat naar de OW-minister wordt gestuurd. Mensen die schade hebben geleden als gevolg van de overstromingen, kunnen hun klachten indienen via de website van het ministerie, waar ze door de klachten unit zullen worden opgepakt.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken intensiveert strijd tegen wateroverlast na recente overstromingen