donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Openbare Werken informeert stakeholders over uitbaggeren Surinamerivier

lees ook ...

Studiegroep draagt voorstellen aan voor kiesregeling

De studiegroep 'Aanpassing Kiesregeling', heeft vandaag voorstellen voor een gedragen kiesregeling aan president Santokhi gepresenteerd. Er wordt aanbevolen om te werken aan een gemengd kiessysteem. D...

Er is onlangs weer een aanvang gemaakt met het uitbaggeren van de Surinamerivier. Daarom heeft het ministerie van Openbare Werken (OW) een presentatiebijeenkomst gehouden, waarbij behalve OW, de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), ACE Consultancy en het Joint Venture baggerbedrijf De Boer-Boskalis breedvoerig zijn ingegaan op de aanpak van het baggerproject.

Als hoofdopdrachtgever van dit megaproject zal OW regelmatig informatie verschaffen over het verloop van de werkzaamheden en in overleg treden met de stakeholders. Satish Mohan, onderdirecteur Natte Civieltechnische Werken ging namens OW in op zaken die te maken hebben met projectmanagement, terwijl MAS-directeur Michel Amafo het tarievenbeleid uitvoerig in kaart heeft gebracht.

De afgevaardigden Robin Mansour en Robert Bosman van Joint Venture baggerbedrijf De Boer-Boskalis hebben de uitvoering van het project gedetailleerd uiteengezet tijdens hun presentatie, terwijl Vivek Badalchaudhari van ACE Consultancy de presentatiesessie afsloot door nadruk te leggen op de totale controle- en milieuaspecten tijdens de directievoering.

De aanwezigen konden gedurende deze informatiesessie vragen stellen en waar nodig discussiëren over de gepresenteerde informatie. Afgezien van bedrijven die langs de Surinamerivier zijn gevestigd, waren ook boothouders- en vissersverenigingen in voldoende mate vertegenwoordigd om van de juiste informatie voorzien te worden. Doorslaggevend was het feit dat het project door de Joint Venture De Boer-Boskalis wordt voorgefinancierd.

De terugbetaling zal in een later stadium geschieden middels tarieven die geïnd gaan worden van bedrijven die gebruik zullen maken van de rivier, zei OW-minister Riad Nurmohamed. De belangrijkste reden van deze meeting is volgens de minister om de toekomst van het baggerproject te bepalen. Het ligt in de bedoeling om deze opdrachten langzamerhand over te dragen aan bedrijven die gebruikmaken van de Surinamerivier.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken informeert stakeholders over uitbaggeren Surinamerivier