donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.3 C
Amsterdam
4
(1)

Openbare Werken heeft meldpunt corruptie en klachten

lees ook ...

President Santokhi: “Koers stabiliseren en binnen perken hou...

Het stabiliseren van de koers en die binnen de perken houden zijn twee zaken die volgens president Chandrikapersad Santokhi cruciaal zijn. Dit zei het staatshoofd maandag tijdens een persconferentie v...

De minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed, heeft dinsdag in verband met het toenemende aantal klachten, op de website van het ministerie, een meldpunt geopend waar ook melding gedaan kan worden tegen mensen die illegaal bezig zijn of niet volgens de regels werken.

“Hiermee hopen wij in elk geval een eind te brengen aan dit soort praktijken. Het is de bedoeling dat de situatie zo goed mogelijk wordt omschreven zodat er onderzoek gedaan en maatregelen ondernomen kunnen worden,” zei de OW-minister. Kort na zijn aantreden in juli, had Nurmohamed aangekondigd dat hij corruptie met wortel en tak zal uitroeien.

Om de meldingen te doen is er een speciaal formulier ontworpen. De melding geschiedt ook anoniem. De bewindsman kan vooraf niet zeggen hoe lang de afhandeling van een klacht zal duren, omdat die afhankelijk is van de klacht zelf en hoe groot het onderzoek zal uitpakken.

Het meldpunt valt voorlopig onder de OW-minister. Hij hoopt komend jaar een vertrouwenspersoon te kunnen aanwijzen, want ook de minister is kwetsbaar voor corruptie, zegt Nurmohamed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken heeft meldpunt corruptie en klachten