maandag 8 augustus 2022
25.7 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Openbare Werken brengt structuur in woningbouw

lees ook ...

Amerikaanse ambassade schenkt US$ 345.600 voor restauratie E...

Met de officiële toewijzing van US$ 345.600 door de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn Williams aan de voorzitter van de Stichting Elisabeth Samson Huis Cynthia MacLeod, is de restauratie van het al j...

De landelijke woningbouwprojecten zijn een chaos. Tijdens de persconferentie van donderdag heeft minister Riad Nurmohamed dit naar voren gebracht. Het gaat hier om ongeveer dertig projecten, waarbij vierduizend woningen worden gebouwd. Vier van deze projecten zijn  onder supervisie van het ministerie van Openbare Werken.

De minister zegt  “Geen enkel project is correct afgerond. Bij elk van ze is er sprake van verwaarlozing en dat is triest om te zien. Ik ben 100 procent zeker dat er veel verkeerd is gegaan.” Onderzoek zal meer licht werpen op de zaak volgens de bewindsman.  “Er is heel veel gerommeld met de projecten. Als je de namen hoort van mensen die hierachter zijn dan ga je bijna springen. Dit is deel van het hele gefrommel van de Surinaamse Postspaarbank” aldus de minister.

Om structuur in de zaak te brengen zijn alle woningbouwprojecten stopgezet. De taken tussen de verschillende ministeries zijn nu beter verdeeld. Het zijn de ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Natuurlijke Hulpbronnen, Openbare Werken, Grondbeleid en Bosbeheer. De algehele coördinatie ligt in handen van de presidentiёle commissie Woningbouw onder leiding van Gregory Rusland.

Het project van de prefab woningen heeft ook voldoende aandacht van de minister. Dit project wordt gefinancierd door China en opgezet met geld van de Isamitische Bank. De bewindsman heeft meegedeeld, dat dit binnenkort  weer opgestart zal worden

Vermoedelijk is het Chinees bedrijf dat de huizen zou bouwen nog in Suriname. De minister heeft nog geen inzicht in de overeenkomsten, die gesloten zijn met deze onderneming. Het blijkt dat de regering de woningbouwprojecten van Coronie en Commewijne niet kan betalen. Ze worden daarom permanent stopgezet of afgestoten naar particulieren.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken brengt structuur in woningbouw