donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
5
(1)

Openbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud van kanalen

lees ook ...

Consultancy vacature DNA

Na goedkeuring van de conceptwet 'Collectieve Rechten InheemseĀ  š¯—²š¯—» š¯—§š¯—暯—¶š¯—Æš¯—®š¯—¹š¯—² š¯—©š¯—¼š¯—¹š¯—øš¯—²š¯—»' door De Nationale AssemblĆ©e, zullen voor de implementatie oftewelĀ ondersteuning van die Wet, vier ontwerpwetten gecon...

Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft aangekondigd dat ze vanaf 2021 zullen overschakelen op handmatig onderhoud van kanalen en lozingen. Dit besluit is genomen vanwege de stijgende kosten, de focus op duurzaam beleid en de noodzaak om te besparen op de begroting.

Als onderdeel van deze nieuwe aanpak wordt momenteel het handmatige onderhoud van de lozing langs de Lallarookweg, vanaf de Franchepanestraat tot de Jagernath Lachmonstraat, uitgevoerd voor een periode van Ć©Ć©n jaar. Het onderhouden van een lozing met een lange giekmachine kost SRD 150 per meter, terwijl handmatig onderhoud SRD 35 per meter kost.

Door over te schakelen op handmatig onderhoud van lozingen wordt er dus SRD 115 per meter bespaard. Onlangs heeft het ministerie een aanbesteding gehouden voor het handmatig onderhouden van de Boomskreek en Sluiskreek, ook voor een periode van Ć©Ć©n jaar.

De gemeenschap wordt gevraagd om zelf de goten voor hun huizen te onderhouden. Op deze manier kan er gezamenlijk worden gewerkt aan het verbeteren van de ontwatering in woongebieden.

Het ministerie van Openbare Werken hoopt dat dit nieuwe handmatige onderhoudsbeleid effectiever en kostenefficiƫnter zal zijn. Door de gemeenschap te betrekken bij het onderhoud van de goten, wordt ook de bewustwording en verantwoordelijkheid vergroot om samen te werken aan een betere waterafvoer en ontwateringssystemen in het hele land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws Ā»

meest gelezen

HomeSurinameOpenbare Werken begint pilotproject voor handmatig onderhoud van kanalen