dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar vervoer moet gereguleerd worden

lees ook ...

VIDS draagt bij aan bewustwording jonge Surinamers over Inhe...

In verband met de 'Srefidensi maand' heeft stichting Bromki Fu Tamara VIDS gevraagd om als eerste op twee scholen cultuurinfosessies over Inheemse volken te verzorgen. Een van deze scholen was O.S. To...

Gesprekken zijn gevoerd met stakeholders om te komen tot efficiënter en klantvriendelijker openbaar vervoer. Jarenlang bestaan er klachten over  onregelmatigheden. De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) heeft daarom een rapport gepresenteerd aan het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), dat moet leiden tot herstructurering op dit gebied. Het gaat nu om Paramaribo volgens minister Albert Jubithana van TCT.

Openbaar vervoer moet naar een  hoger level gebracht worden, met bussen die voldoen aan internationale standaarden. Een voorbeeld is de route Paramaribo- Nickerie, waar dagelijks 750 passagiers vervoerd zouden moeten worden.  De mogelijkheid bestaat niet om dit te doen, maar dit probleem moet opgelost worden.

Ook de binnenstad moet door regulering van het openbaar vervoer een ander beeld krijgen, terwijl er voor de gemeenschap een adequate oplossing komt.

Er zijn nog veel bussen die niet in goede staat verkeren. Verandering van deze situatie moet de gemeenschap ten goede komen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar vervoer moet gereguleerd worden