zondag 23 januari 2022
24.4 C
Paramaribo
6.2 C
Amsterdam
5
(1)

Openbaar Ministerie meldt aanhouding onderdirecteur SBB

lees ook ...

Start VHP verkiezingscampagne: test Leiders of lijders (poli...

Op de 73ste jaardag van de VHP kondigde Chan Santokhi, diens voorzitter en president van Suriname de start van de verkiezingscampagne aan. Erg ongepast deze partij-politieke lintjesrregen in het natio...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag de aanhouding gemeld van de onderdirecteur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). In juni dit jaar zijn er enkele containers met daarin rondhoutblokken van twee exportbedrijven onderworpen aan een hervisitatie op de Jules Sedney Haven. 

Deze hervisitatie heeft plaatsgevonden onder leiding van een team samengesteld uit leden van de Taskforce, de Douane en SBB. Er zijn toen onregelmatigheden geconstateerd, die aanleiding gaven tot een diepgaand strafrechtelijk onderzoek.

Uit dit onderzoek, waarbij verschillende personen zijn gehoord, zijn er feiten en omstandigheden naar voren gekomen die hebben geleid tot de aanhouding en inverzekeringstelling van een onderdirecteur van SBB voor valsheid in geschrifte, oplichting en overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen.

Het OM meldt dat het onderzoek wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Ministerie meldt aanhouding onderdirecteur SBB