dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Openbaar Ministerie meldt aanhouding onderdirecteur SBB

lees ook ...

IMF: “Suriname will remain in deep crisis until 2025”

Till the elections in 2025, Suriname will continue to be in a severe situation. This is stated in a press release from the British financial services firm EMFI Securities Limited. According to the IMF...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag de aanhouding gemeld van de onderdirecteur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). In juni dit jaar zijn er enkele containers met daarin rondhoutblokken van twee exportbedrijven onderworpen aan een hervisitatie op de Jules Sedney Haven. 

Deze hervisitatie heeft plaatsgevonden onder leiding van een team samengesteld uit leden van de Taskforce, de Douane en SBB. Er zijn toen onregelmatigheden geconstateerd, die aanleiding gaven tot een diepgaand strafrechtelijk onderzoek.

Uit dit onderzoek, waarbij verschillende personen zijn gehoord, zijn er feiten en omstandigheden naar voren gekomen die hebben geleid tot de aanhouding en inverzekeringstelling van een onderdirecteur van SBB voor valsheid in geschrifte, oplichting en overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen.

Het OM meldt dat het onderzoek wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Ministerie meldt aanhouding onderdirecteur SBB