zondag 2 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

Openbaar Ministerie meldt aanhouding onderdirecteur SBB

lees ook ...

Project ‘Para moet schoon’ geslaagd

Na een voorbereiding van zes maanden, en twee weken uitvoering is het project ‘Para moet schoon’ gisteren feestelijk afgerond op het commissariaat. Maranzo Alexander, een jonge ondernemer is initiatie...

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag de aanhouding gemeld van de onderdirecteur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB). In juni dit jaar zijn er enkele containers met daarin rondhoutblokken van twee exportbedrijven onderworpen aan een hervisitatie op de Jules Sedney Haven. 

Deze hervisitatie heeft plaatsgevonden onder leiding van een team samengesteld uit leden van de Taskforce, de Douane en SBB. Er zijn toen onregelmatigheden geconstateerd, die aanleiding gaven tot een diepgaand strafrechtelijk onderzoek.

Uit dit onderzoek, waarbij verschillende personen zijn gehoord, zijn er feiten en omstandigheden naar voren gekomen die hebben geleid tot de aanhouding en inverzekeringstelling van een onderdirecteur van SBB voor valsheid in geschrifte, oplichting en overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen.

Het OM meldt dat het onderzoek wordt voortgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Ministerie meldt aanhouding onderdirecteur SBB