maandag 26 september 2022
27.9 C
Paramaribo
13.5 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Ministerie laat illegale landingsbaan Tibiti vernietigen

lees ook ...

In 1982 werden 13 voetballende jongens vermoord

Het volgende bericht gaat over een onverkwikkelijke gebeurtenis in 1982 en moet gezien worden in het kader van de slepende rechtszaak van Desire, Delano Bouterse anno 2022, waar nu wel een eind aan ma...

De illegale landingsbaan te Tibiti is vrijdag in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) vernietigd. Het OM meldt dat dit “in het kader van de bestrijding van de transnationale drugscriminaliteit en het beleid van het Openbaar Ministerie hieromtrent heeft plaatsgevonden.” Op 6 september zijn een tweemotorig vliegtuig en 1091.5 kilo drugs  aangetroffen.

De vernietiging heeft plaatsgevonden door het Justitieel Interventie Team ondersteund door deskundigen van het Nationaal Leger. Het OM meldt verder dat dit beleid zal worden voortgezet. Alle overige illegale landingsbanen die gebruikt worden voor drugsdroppingen zullen onklaar worden gemaakt.

De drugsvondst. Foto: KPS

In de case van de drugsvangst afgelopen dinsdag zijn twee verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Naast de grote hoeveelheid drugs is ook een machinegeweer aangetroffen en in beslag genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Ministerie laat illegale landingsbaan Tibiti vernietigen