donderdag 28 maart 2024
26 C
Paramaribo
8.3 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Ministerie laat illegale landingsbaan Tibiti vernietigen

lees ook ...

Wellnesscentra: onduidelijke regelgeving en tragische gevolg...

De recente dood van een Haïtiaanse diplomaat in een Surinaamse wellnesskliniek heeft de schijnwerper gericht op de onduidelijke regelgeving rondom deze sector. Minister Rishma Kuldipsingh van Economis...

De illegale landingsbaan te Tibiti is vrijdag in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) vernietigd. Het OM meldt dat dit “in het kader van de bestrijding van de transnationale drugscriminaliteit en het beleid van het Openbaar Ministerie hieromtrent heeft plaatsgevonden.” Op 6 september zijn een tweemotorig vliegtuig en 1091.5 kilo drugs  aangetroffen.

De vernietiging heeft plaatsgevonden door het Justitieel Interventie Team ondersteund door deskundigen van het Nationaal Leger. Het OM meldt verder dat dit beleid zal worden voortgezet. Alle overige illegale landingsbanen die gebruikt worden voor drugsdroppingen zullen onklaar worden gemaakt.

De drugsvondst. Foto: KPS

In de case van de drugsvangst afgelopen dinsdag zijn twee verdachten aangehouden en in verzekering gesteld. Naast de grote hoeveelheid drugs is ook een machinegeweer aangetroffen en in beslag genomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Ministerie laat illegale landingsbaan Tibiti vernietigen