woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
17.8 C
Amsterdam
3
(1)

Openbaar Ministerie heeft meer armslag

lees ook ...

Students from O.S. Gijsbertusschool look around the hydropon...

The hydroponic greenhouse of the Ministry of Agriculture, Animal Husbandry and Fisheries (LVV) was visited by 100 children from the Public School Gijsbertusschool. 'Plants' was the second quarter's fo...

Met de installatie van twee vrouwen tot waarnemend substituut-officieren heeft het Openbaar Ministerie (OM) meer armslag gekregen. De installatie van het duo, Nargies Ganpat, gehuwd Rajaram en Rabiagatoen Nurmohamed-Mohammedamin, heeft gisteren op het presidentieel paleis plaatsgevonden.

Na de plechtige bevestiging door president Chan Santokhi, heeft hij de nadruk gelegd op beschikbaarheid en integriteit, die noodzakelijk zullen zijn bij het uitvoeren van deze waardige functie. “De regering hecht enorme waarde aan het verder versterken van de rechtsstaat. Een moment waarbij wij overgaan tot het verder beschermen van de samenleving tegen de steeds verruwende criminaliteit,” zei Santokhi.

Hij vindt dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de waarnemend substituut-officieren van justitie en dat zij het gevoel van zekerheid binnen de samenleving moeten bevorderen. “U moet zich er ook bewust van zijn, dat u zeven dagen per week, 24 uur per dag officier van justitie bent, en dat u zich dan ook te allen tijde zodanig zult moeten gedragen. Dat gedragen, houdt niet op bij deze beëdiging. U zult moeten blijven leren,” voegt het staatshoofd eraan toe.

Procureur-generaal (pg) Roy Badjnath Panday zei dat met de installatie van het duo het OM zit op een formatie van 32 personen in de vervolging, waarvan het overgrote deel uit vrouwen bestaat. “Daarmee geven wij figuurlijk uiting aan het begrip Vrouwe Justitia. Wij mogen verwachten dat het OM een sterkere performance zal hebben in de komende tijd op velerlei gebied bij het aanpakken van criminaliteit.”

Volgens de pg zullen de verschillende vormen van criminaliteit aangepakt worden. Hij zei dat de anti-corruptie unit reeds geformeerd is. “Wij zijn nu bezig aan de formatie van de units: verkeersrecht, jeugd-, zeden- en huiselijk geweld en zware criminaliteit.”

President Santokhi is voorstander van duurzaam beleid en dat kan alleen maar in een raamwerk van vrijheid en democratie blijven bestaan, waarbij alle inbreuken daarop worden bestreden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Ministerie heeft meer armslag