zondag 19 mei 2024
27.7 C
Paramaribo
21.9 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Ministerie begonnen met landelijke virtuele voorgeleiding

lees ook ...

Het Openbaar Ministerie (OM) is maandag 30 januari 2023, gestart met het virtueel voorgeleiden van verdachten. Voorheen werden verdachten fysiek verhoord door de officier van justitie op het Parket van de procureur-generaal (pg). Alleen verdachten in Nickerie en Coronie werden tot nu toe virtueel (via een videoverbinding) verhoord.

Waarnemend pg Garcia Paragsingh had in december 2022 reeds laten weten dat het OM de virtuele verhoren landelijk zou invoeren. In het laatste kwartaal van het afgelopen jaar zijn alle voorzieningen getroffen om verdachten voor te geleiden via een videoverbinding. Maandag zijn de eerste verdachten reeds virtueel verhoord.

Met de virtuele voorgeleiding bespaart het de staat de hoge kosten voor het vervoeren van verdachten. Daarnaast is voor deze methode gekozen omdat de Parketwacht niet beschikt over voldoende voertuigen. In de coronaperiode zijn verdachten telefonisch voorgeleid, maar de pg geeft de voorkeur aan videobellen, omdat de officier van justitie dan ook de verdachte kan zien.

De virtuele kamers zijn landelijk op diverse politiestations ingericht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Ministerie begonnen met landelijke virtuele voorgeleiding