zondag 3 december 2023
29.4 C
Paramaribo
0.4 C
Amsterdam
5
(1)

Openbaar Groen zet projecten voort voor grofvuilophaling en beplanting van bermen

lees ook ...

Boot- en bushouders eindelijk uitbetaald

De boot- en bushouders hervatten hun diensten, omdat een groot deel van de leden uitbetaald zijn. Leerkrachten en leerlingen werden op maandag en dinsdag jongstleden niet vervoerd. De voorzitter Anton...

Het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) blijft gestaag werken aan het ophalen van grofvuil en het onderhouden en verfraaien van bermen. OGA-directeur Indersing Gangabisoensingh heeft aangegeven, dat er momenteel verschillende projecten worden uitgevoerd, terwijl andere nog in de voorbereidingsfase zitten.

Een opvallend project in de planning is het landelijke initiatief ‘Planting 1 million trees in 5 years’, waarbij het doel is om in februari 2024 landelijk één miljoen bomen te planten langs bermen en wegen.
Voor het onderhoud van bermen en het planten van bomen werkt OGA momenteel samen met aannemers.

Het machinepark van OGA is uitgebreid met tractoren die zijn uitgerust met maaibalken om het bermonderhoud te vergemakkelijken. Daarnaast wordt er ook samengewerkt met bedrijven in een publiek-private samenwerking voor de projecten, waarbij OGA toezicht houdt op de uitvoering. Bij het beplanten wordt zorgvuldig gekeken naar het type boom en de locatie om ervoor te zorgen dat de wortels geen gevaar vormen.

De grofvuilophaling, die aanvankelijk als pilotproject in Paramaribo en Wanica begon, verloopt nu gestaag. Een belangrijk doel is het verminderen van broedplaatsen voor muskieten. Voordat het grofvuil wordt opgehaald, wordt via districts- en ressortraadsleden een specifiek gebied afgebakend. De gemeenschap wordt vervolgens via de media opgeroepen om hun grofvuil langs de wegen te plaatsen, zodat het gemakkelijk door de vuilophaaldienst kan worden opgehaald, voornamelijk in het weekend.

“Onder grofvuil verstaan we voornamelijk afgeschreven apparatuur zoals ijskasten, wasmachines en oude fietsen”, aldus directeur Gangabisoensingh.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Groen zet projecten voort voor grofvuilophaling en beplanting van bermen