zondag 29 januari 2023
27.2 C
Paramaribo
5.4 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Groen moet gezicht van overheid zijn

lees ook ...

Winkels Saramacca leggen geen inkoopnota’s over aan EC...

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft op donderdag 26 januari controlewerkzaamheden uitgevoerd in Sarama...

Openbaar Groen moet getransformeerd worden naar een directoraat met een hele sterke dienstverlening naar de samenleving toe. Dit zei president Chan Santokhi, gisteren, ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van deze afdeling van het ministerie van Openbare Werken.

Het staatshoofd ziet een directoraat waar het personeel goed gemotiveerd is en waar de middelen en het materiaal geleidelijk aan verbeterd zullen worden. Dit zodanig dat Openbaar Groen het gezicht van de overheid op straat zal zijn. “Dicht bij de bevolking om de samenleving te dienen met haar activiteiten,” zei president Santokhi.

Hoewel het directoraat met 40 jaren relatief jong is, heeft zij volgens het staatshoofd een bewogen geschiedenis. President Santokhi legde de nadruk op de belangrijkheid van het directoraat en zei dat er altijd voor deze afdeling is gekozen. De 40 jaren geven volgens hem de dynamiek, groei en bloei aan.

Pratend over de plaats en de positie van Openbaar Groen, zei de president dat deze afdeling staat voor de zichtbaarheid van de overheid en de ambtenaar in het openbaar. In tegenstelling tot de opvatting dat ambtenaren niet werken, zijn die van Openbaar Groen zichtbaar, gedisciplineerd en gemotiveerd. Echter zijn er ook zaken die mis zijn gegaan.

President Santokhi noemde materiaal, rechtspositionele zaken, achterstallig onderhoud, gebrek aan investeringen en materiaal. Er moeten voorzieningen komen en voor alles zal een oplossing gezocht worden. Het directoraat, dat met de toevoeging Afvalbeheer een naamsverandering zal ondergaan, heeft heel wat uitdagingen. Zo moet Suriname naar een groene economie, hetgeen met afvalbeheer bereikt moet worden.

Er liggen ook uitdagingen op het gebied van het dienen van de samenleving. Hierin moet meer energie gestopt worden. Volgens de president zal de regering investeren in het directoraat. Binnen deze investering ligt ook het opstarten van een moderne vuilverwerking in het district Wanica, zei de president.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Groen moet gezicht van overheid zijn