donderdag 22 februari 2024
29.3 C
Paramaribo
8.8 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Groen maakt verlaten LVV-terreinen schoon

lees ook ...

JusPol minister belooft actie tegen toenemende criminaliteit...

Granman Lesley Valentijn van de Matuariërs leidde een delegatie die ontvangen werd door minister Kenneth Amoksi om hun bezorgdheid te uiten over toenemende criminele activiteiten in het Matawai-gebied...

Het verlaten terrein op de hoek van de Bolletrie- en Kankantrietsraat en de gebouwen daarop, toebehorende aan het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), worden schoongemaakt door het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) van het Ministerie van Openbare Werken (OW). Er wordt in verband met de nieuwe beleidsinzichten bij OW agressief beleid uitgevoerd op verlaten percelen en gebouwen om te zorgen voor een schoon en leefbaar milieu.

Op het LVV-terrein aan de Kankantriestraat staan een oud gebouw alsook een haast afgebouwde nieuw gebouw, welke door kwaadwilligers grotendeels is gesloopt. Tijdens controle werkzaamheden van OGA, alsook ingekomen klachten vanuit de gemeenschap is er een zeer onhygiënische situatie op het verlaten terrein aangetroffen, waardoor het besluit gelijk is genomen dit op te schonen en af te voeren.

Het verlaten gebouw van LVV. Foto: CDS

“De situatie heel triest is om te zien. Er is heel veel huisvuil en grofvuil aangetroffen op het terrein, maar vooral binnen de verlaten gebouwen. Aan de overkant van het terrein bevindt zich de Noodmarkt (Markt-Zuid), dus was het noodzakelijk de zaak spoedig op te ruimen,” zegt de waarnemend OGA-directeur, Indersing Gangabisoensingh. In het beleid van OW gelden de regels voor zowel particuliere- als overheidsgebouwen. De werkzaamheden worden uitgevoerd met aangehuurde machines van de aannemer F. Dahoe.

Gangabisoensingh doet een beroep op LVV om hun terrein een bestemming te geven en te zorgen voor de onderhoud daarvan. Voorts wordt aan LVV gevraagd te zorgen voor bewaking van het terrein ter voorkoming dat zulks zich weer herhaald. Er zal niet geschroomd worden om harde maatregelen te treffen tegen kwaadwilligers.

Samen kan er gewerkt worden aan een schoon Suriname, zegt de OGA-directeur. Verder geeft hij te kennen dat men een zware boete kan krijgen als die wordt betrapt bij het dumpen van vuil. Op weg naar Srefidensi worden er strakke controles uitgevoerd vanuit het OGA directoraat om zoveel als mogelijk de illegale vuilstortplaatsen op te schonen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Groen maakt verlaten LVV-terreinen schoon