zaterdag 1 oktober 2022
27.7 C
Paramaribo
11 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Groen en Afvalbeheer op Atjoni

lees ook ...

Registratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

Voortaan zal het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren te Atjoni. In verband met Saamaka Daka, dit is de herdenking van de ondertekening van het Vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de Marrons van Boven-Suriname 260 jaar geleden, heeft minister Riad Nurmohamed een werkbezoek gebracht aan dit gebied.

 Gisteren heeft de stam deze dag herdacht. Volgens de bewindsman is Atjoni ondertussen een internationale plaats geworden. Toeristen van overal komen naar het gebied.

Kort geleden vroeg het dorpsbestuur bijstand van het ministerie in het verder tot ontwikkeling brengen van het gebied. Men heeft te maken met uiteenlopende zaken. Nurmohammed wees erop dat het gebied zelf de ontwikkelingsprojecten moet identificeren, die daarna voorgelegd kunnen worden aan de regering ter goedkeuring, om vervolgens gefinancierd te worden.

Deskundigen zijn al bezig met het ontwerp van een plan van aanpak voor het ophalen van vuil. Vuilverwerking is op dit moment een probleem in het gebied. Schoonmaakwerkzaamheden worden al uitgevoerd door Openbaar Groen en Afvalbeheer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Groen en Afvalbeheer op Atjoni