donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Groen en Afvalbeheer op Atjoni

lees ook ...

Minister Ramadhin: “Verlichting voor gezondheidswerkers op k...

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft aangekondigd dat er verlichting komt voor gezondheidswerkers in Suriname. Hij zegt dat er een plan gepresenteerd zal worden aan de regering om het aant...

Voortaan zal het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren te Atjoni. In verband met Saamaka Daka, dit is de herdenking van de ondertekening van het Vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de Marrons van Boven-Suriname 260 jaar geleden, heeft minister Riad Nurmohamed een werkbezoek gebracht aan dit gebied.

 Gisteren heeft de stam deze dag herdacht. Volgens de bewindsman is Atjoni ondertussen een internationale plaats geworden. Toeristen van overal komen naar het gebied.

Kort geleden vroeg het dorpsbestuur bijstand van het ministerie in het verder tot ontwikkeling brengen van het gebied. Men heeft te maken met uiteenlopende zaken. Nurmohammed wees erop dat het gebied zelf de ontwikkelingsprojecten moet identificeren, die daarna voorgelegd kunnen worden aan de regering ter goedkeuring, om vervolgens gefinancierd te worden.

Deskundigen zijn al bezig met het ontwerp van een plan van aanpak voor het ophalen van vuil. Vuilverwerking is op dit moment een probleem in het gebied. Schoonmaakwerkzaamheden worden al uitgevoerd door Openbaar Groen en Afvalbeheer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Groen en Afvalbeheer op Atjoni