zaterdag 9 december 2023
27.1 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Openbaar Groen en Afvalbeheer op Atjoni

lees ook ...

President Santokhi terug na succesvolle COP28-conferentie

President Chandrikapersad Santokhi is teruggekeerd naar Suriname na een succesvolle deelname aan de COP28-conferentie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), waar hij het standpunt van Suriname als ...

Voortaan zal het Directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren te Atjoni. In verband met Saamaka Daka, dit is de herdenking van de ondertekening van het Vredesverdrag tussen de koloniale overheid en de Marrons van Boven-Suriname 260 jaar geleden, heeft minister Riad Nurmohamed een werkbezoek gebracht aan dit gebied.

 Gisteren heeft de stam deze dag herdacht. Volgens de bewindsman is Atjoni ondertussen een internationale plaats geworden. Toeristen van overal komen naar het gebied.

Kort geleden vroeg het dorpsbestuur bijstand van het ministerie in het verder tot ontwikkeling brengen van het gebied. Men heeft te maken met uiteenlopende zaken. Nurmohammed wees erop dat het gebied zelf de ontwikkelingsprojecten moet identificeren, die daarna voorgelegd kunnen worden aan de regering ter goedkeuring, om vervolgens gefinancierd te worden.

Deskundigen zijn al bezig met het ontwerp van een plan van aanpak voor het ophalen van vuil. Vuilverwerking is op dit moment een probleem in het gebied. Schoonmaakwerkzaamheden worden al uitgevoerd door Openbaar Groen en Afvalbeheer.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpenbaar Groen en Afvalbeheer op Atjoni