dinsdag 3 oktober 2023
28.3 C
Paramaribo
18.8 C
Amsterdam
5
(1)

Open oproep aan Minister Bronto Somohardjo

lees ook ...

Landelijke Veiligheidsoperatie uitgevoerd

De politie van de verschillende Regio’s en gespecialiseerde eenheden van de MSD, VHT, het Regio Bijstandsteam van de Regio’s, AT en Maritieme Politie, hebben met ondersteuning van de medewerkers van h...

Open oproep aan Minister Bronto om boter bij de vis te leveren!

Dit is een open oproep aan Minister Bronto Somohardjo, ik bedoel Excellentie Somohardjo, met een kopie aan zijn “baas” Zijne Excellentie Santokhi en een kopie aan de vakbonden en aan het volk van Suriname. Dit is een oproep aan meneer Bronto om het nu echt boter bij de vis te leveren en niet te verwarren met botervis met een ondoorzichtige saus leveren. Deze oproep is nu extra relevant en actueel nu blijkt dat u uzelf en uw collega’s even snel vet wilt mesten met 50% extra salaris.

Meneer Bronto u was recentelijk te gast bij BT van Lim FM waar u wederom met uw vlotte babbel aan iedereen de schuld gaf en niet te vergeten met name aan de vorige regering want het trauma van de vorige regering is nog niet verwerkt. Dezer dagen kunnen wij traumatische ervaringen iets beter plaatsen ook al is het 150 jaar, 160 jaar of 170 jaar geleden wij staan er nog bij stil. In uw geval is het maar 3 jaar geleden dus sta er gerust bij stil maar vertel ons wel het echte verhaal.

U weet dat geschiedvervalsing als een boemerang kan terugkomen. Zie wat er met onze geschiedenis is gebeurd. Ook al wilden de Nederlanders 150 jaar lang in een denial leven het is nu toch zover dat ze moeten toegeven dat er iets verschrikkelijks is gebeurd. U kunt deze vernedering u zelf besparen maar dat is geheel aan u, u kunt kiezen om feiten helder en eerlijk te vertellen en die informatie ook per direct te leveren. Boter bij de vis.

Ik heb in die bewuste uitzending ingebeld en u gecomplimenteerd voor het deel waar u complimenten voor verdient en dat was uw vlotte en charmante stijl om iedereen in te palmen in die uitzending en de handigheid waarmee u vragen ontwijkt en hoe u gegevens snel door elkaar haalt als bami in een wok of als het spel balletje-balletje. Ik heb u toen ook 2 vragen gesteld waarop u deels wel antwoorden had en deels zou u ons later via dezelfde radio laten weten maar helaas dat heeft u niet zo vlot als uw babbel kunnen doen en vandaar nu een openlijke oproep aan u om ons allen alsnog te informeren.

Geheugen opfrissen

De eerste vraag was of u ons kan laten weten wat de brief van de heer Ramsukul inhield. Heeft hij als ambtenaar ontslag genomen en krijgt hij daarom geen salaris meer? Of heeft hij afgezien van salaris gedurende zijn DNA-periode waarbij (let wel!!) hij straks alsnog rechtens zijn salaris met terugwerkende kracht kan op vragen. Zo simpel was de vraag. Ik hoop dat het u lukt om daar snel antwoord op te geven.

De tweede vraag was iets complexer. En die ging over loonkosten en het aantal ambtenaren en wat uw ambitie is in deze regeerperiode.

Om te voorkomen dat u straks weer de informatie als een complete spaghetti, oeps bedoel bami, aan ons gaat vertellen heb ik een simpele doch gestructureerde tabel voor u gemaakt zodat u die alleen hoeft in te vullen en ook dat wij daarmee heldere gegevens krijgen zonder bij- en randzaken. Ik licht de tabel graag even toe.

Loonkosten

In kolom 1 hoeft u aan te geven wat u heeft overgenomen. In kolom 2 vult u in wat de stand was per 1 januari 2023. In kolom 3 vult u in wat de stand per 1 oktober 2023 zal zijn, dan heeft u dan de verfoeilijke 50% verhoging van het ministersalaris al verwerkt. En in kolom 4 vult in de stand per 1 juni 2025, dat is wat uw ambitie is en dan is de verkiezing ook voorbij. Met kolom 4 kunnen wij u na de verkiezing confronteren als u toch weer een bataljon ambtenaren in aantocht naar de verkiezing gaat aannemen in ruil voor stemmen. Deze 4 kolommen geven ons allen een eerlijk en objectief beeld van uw prestatie en van uw regering. Wij kunnen dan zelf beoordelen of u een “ravage” had overgenomen en hoe groot de ravage nu is en wat u straks gaat achterlaten.

Overigens zijn het aantal ambtenaren en de salariskosten heel relevant want daarmee kunnen wij beoordelen of u efficiënt te werk gaat want als u aan de ene kant een paar honderd ambtenaren als bode en schoonmakers afvloeit maar aan de andere kant een paar tientallen beleidsmanagers met dure salarissen accommodeert – een verfoeilijk woord in Suriname – dan zijn wij als land per saldo nog verder van huis.

U kunt uw antwoord openbaar maken of mij direct informeren. De redactie of Lim FM heeft mijn mobiel nummer en ik zal het namens u weer aan de samenleving bekend maken, net als ik u nu aanschrijf. Voor mij kleine moeite, doe ik graag in het belang van land en volk.

En oh ja, mag ik een derde vraag als aanvulling stellen? Die 50% extra salarisverhoging, stond die in de begroting zoals die was ingediend en goedgekeurd vorig jaar? Ik dacht van niet en dan ben ik benieuwd hoe u aan dat geld bent gekomen want sinterklaas komt bij ons pas in december en zover ik mij herinner zijn de bomen op het Onafhankelijkheidsplein niet SRD drachtig. Ik zie u ook niet naar een casino gaan want dat is haram. Dus hoe doet u dat?

U mag het ook maandag beantwoorden, ik gun u een gezellig weekend met veel feesten in verband met keti koti en de nazit van Ied ul Adha, het offerfeest. Ik neem aan dat de woorden van de Imam over offeren nog in uw hoofd galmen. Maar hopelijk niet de woorden van uw “baas” Zijne Excellentie Santokhi die nog dre eye 2 dagen geleden zei “het offerfeest is een bewijs dat men offers moet brengen voor de samenleving”. Let niet te veel op hem want hij hanteert andere definities van begrippen, hij zal u meeslepen in allerlei haram wat u gezien uw opvoeding niet aan zou willen beginnen.

Hikmat Mahawat Khan

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOpen oproep aan Minister Bronto Somohardjo